Αισιόδοξος για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό παράθυρο σε συνεργασίες, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας αποκλειστικά στο euronews και την δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος η απόλυτη πλειοψηφία. Ακόμα και αν επιτευχθεί θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Αν δεν επιτευχθεί, έχουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε το σχέδιό μας, και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα στη Βουλή, που δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Είμαι βέβαιος σχεδόν ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 25 Ιανουαρίου».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα θα προβληθεί στην εκπομπή «Global Conversation» την Τρίτη στις 21:40.

Έτοιμος να αναλάβει την πρωθυπουργία σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί πρώτο κόμμα, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της επόμενης Κυριακής, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρωτιά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Ποτάμι διεκδικούν την τρίτη θέση.

Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πηγή: Euronews