“Όποιος βάλει προσχώματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο Κερατσίνι

«Φυσικά και υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγουν και κλείνουν, αλλά μια τεράστια έκταση την οποία βεβαίως πρέπει να επιτηρεί το λιμενικό, όπως και κάνει». 

«Τι θα έπρεπε να κάνουμε, να δώσουμε εντολή στο λιμενικό να βυθίζει βάρκες και να ξερνά πτώματα η θάλασσα;» αναρωτήθηκε επισημαίνοντας οτι η χώρα ειναι υποχρεωμένη με βάση τις διεθνείς συνθήκες να υποδέχεται τους πρόσφυγες.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε αναφορικά με τη φράση του περί θαλασσίων συνόρων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον κ. Μεϊμαράκη για απομόνωση μιας φράσης του και δήλωσε ότι στη θάλασσα, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγεις και να κλείνεις, δεν είναι δυνατόν επίσης να βυθίζονται τα πλοιάρια και να πνίγονται οι άνθρωποι, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο με αφορμή, τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των προσφύγων, είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δεν είναι ικανός και ότι χρειάζεται μια τεχνοκρατική κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα.

Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αφού οι αντίπαλοί του απέτυχαν με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και αφού τώρα βλέπουν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα θέλουν να μας ενσωματώσουν και να πάμε σε κυβέρνηση- ζόμπι, που θα έχει δύο κόμματα που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, θα είναι μια κυβέρνηση- ζόμπι, με κάποιον πρωθυπουργό που δεν θα είναι εκλεγμένος. Δεν θα πετύχουν ούτε αυτό τον στόχο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανερχόμενος στο θέμα των προσφύγων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μετά και τη σημερινή ανείπωτη τραγωδία, πρέπει όλοι κυρίως η ΕΕ να αναλάβουμε ευθύνη απέναντι σε ένα δράμα. Βλέποντας αυτή την εξέλιξη είπε ο κ. Τσίπρας δηλαδή το Αιγαίο να μετατρέπεται σε θάλασσα- νεκροταφείο, αναρωτιόμαστε αν το θέμα αυτό, αξίζει να μπαίνει σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Επικρίνοντας τη ΝΔ για τη στάση της ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πρόοδος ότι ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα αναφέρθηκε σε πρόσφυγες, γιατί μέχρι τώρα αναφέρονταν σε λαθρομετανάστες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις υποδομές για την υποδοχή των προσφύγων, ωστόσο σημείωσε, η κυβέρνησή του, έκανε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει, αλλά είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα μας υπερβαίνει.

Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση ό,τι και να γίνει την επομένη των εκλογών

“Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση ό,τι και να γίνει την επομένη των εκλογών. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα έχει κυβέρνηση προοδευτική με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά να ανοίγει δρόμους ή θα έχει μια κυβέρνηση που θα είναι το παλιό πολιτικό σύστημα: Ο κ. Μεϊμαράκης και η ΝΔ που είναι το κόμμα του κ. Σαμαρά, του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη ή θα έχει αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τον Γενάρη για να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία θα πάρει τη διευρνητική εντολή και μέσα σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση. “Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρώτος θα σχηματίσει κυβέρνηση. Κανείς δεν θα πάρει το κόστος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ξανά, θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού”, τόνισε, για να διευκρινίσει ότι “θα έχουμε κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, δεν θα έχουμε όμως μια παρά φύση κυβέρνηση”. “Διότι μια κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια παρά φύση κυβέρνηση”, ξεκαθάρισε.

Τσίπρας: Όποιος βάλει προσχώματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά

Τη βεβαιότητά του ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε, ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί, για τη λίστα Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

 

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσιάζοντας τις θέσεις του κατά της «παλινόρθωσης του παλιού συστήματος», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην έχει στα πόδια του, όπως είπε «ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας, τους εκπροσώπους των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να συρρικνώσουν είτε να ενσωματώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας, αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας».

 

Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιδιώκουν «την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις “μεγάλου συνασπισμού”, δήθεν “εθνικής ενότητας”, κυβερνήσεις ειδικού σκοπού – και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».

 

Αλλά και πάλι, είπε ο κ. Τσίπρας ο λαός θα ακυρώσει το σχέδιό τους με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης, αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή.

 

Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, «δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους».

 

Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, πρόσθεσε, «όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

 

«Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά», είπε ο τέως πρωθυπουργός.

Για μία ακόμα φορά, είπε ο κ. Τσίπρας, δίνουμε αυτήν τη μάχη μόνοι εναντίον όλων και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι «για μία ακόμα φορά θα νικήσουμε», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 20 Σεπτέμβρη τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να προσθέσει ότι «φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε».

 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι «αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας». Υπογράμμισε ακόμη ότι «στα χνάρια του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος ως το τέλος, βαδίζει σήμερα ένας ολόκληρος λαός. Και σήμερα, σ’ αυτήν εδώ την πλατεία, είναι παρούσα, όσο πουθενά αλλού, και όσο ποτέ άλλοτε, η μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία της 5ης του Ιούλη. Η συμμαχία του μεγάλου ΟΧΙ».