Το Ποτάμι δεν μετέχει χωρίς όρους σε κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνει ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης στον “Ελεύθερο Τύπο”. 

«Αν θέλουμε να έχουμε λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι μόνο των κομματικών μηχανισμών, το Ποτάμι πρέπει να είναι δυνατό και να είναι η μηχανή της επόμενης κυβέρνησης. Αλλά δεν συμμετέχουμε χωρίς όρους. Δεν μας ενδιαφέρει το μοντέλο 4-2-1 των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, ούτε το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου ο καθένας έχει το βασίλειό του και το πλοίο δεν είχε τιμόνι».

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικοφόρος Διαμαντούρος εκφράζει την άποψη ότι «πρέπει να στηριχθεί ο χώρος ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση με ισχυρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό προς την αναζήτηση πρακτικών και ορθολογικών λύσεων». «Το Ποτάμι» σημειώνει «υπηρετεί καλύτερα αυτόν τον προσανατολισμό».

Τέλος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος τονίζει την ανάγκη, η νέα κυβέρνηση να είναι προσανατολισμένη στην προαγωγή των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία να πάρουν μπρος.