«Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύουμε ότι μετά και την υπογραφή της συμφωνίας θα κινηθεί με άξονα την εφαρμογή της. Περιμένουμε ισχυρή υλοποίηση του προγράμματος, μετά από μια άμεση σύσταση της νέας κυβέρνησης» ανέφερε ο πρόεδρος του EWG κ. Τόμας Βίζερ μιλώντας στοBloomberg.

 

Ερωτηθείς ποια θα έπρεπε να είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Τσίπρα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι τα προαπαιτούμενα για τα 3 δισ. που απομένουν από την πρώτη δόση του τρίτου προγράμματος. 

Οπως ξέρετε, σημείωσε, «είχαμε ήδη μια σημαντική εκταμίευση, ύψους 23 δισ. προς την Ελλάδα. Τα 3 δισ. εκκρεμούν και συνδέονται με δύο λίστες προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων ή μήνα. Αυτό πρέπει να συμφωνηθεί μαζί του», τόνισε.

Κάποιοι εκτιμούν ότι το δεύτερο σετ των προαπαιτούμενων θα συνδέονται με τη διακυβέρνηση και τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σημείωσε.

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ο επικεφαλής του EWG.

Αναφορικά με τις τράπεζες υπογράμμισε ότι εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα stress tests και το asset quality review.

Το ποσόν των κεφαλαιακών αναγκών θα γίνει γνωστό και θα γίνουν γνωστές και οι πηγές από όπου θα προέλθουν.

Η απόφαση των ηγετών στα μέσα Ιουλίου λέει ότι τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να έχουν δοθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, τόνισε o κ. Βίζερ.

Πηγή: enikos.gr