Συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, παρουσία του Πωλ Τόμσεν

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας όπως ανέφερε πριν λίγο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Σταθάκης συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, και ταξίδεψε χθες, Τρίτη, στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την κυρία Λαγκάρντ.

Η συνάντηση, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.