Tην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, κατέθεσε το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, για τη φορολογική επιβάρυνση των οικογενειών αυτό το μήνα και για το μεταναστευτικό. 

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στους κατοίκους των νησιών που, όπως είπε, λίγο πριν τις εκλογές τους είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ και ο κ. Καμμένος τους είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν μπει ο ΦΠΑ.

“Βέβαια αυτά τα είπανε προ των εκλογών και τώρα που υφάρπαξαν την ψήφο τους γιατί τους πίστεψαν έρχονται και ξεχνούν και βάζουν φόρους και αγνοούν όσες υποσχέσεις έδωσαν”, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα απευθύνθηκε και σε όσους κατοικούν στην πλατεία Βικτωρίας λέγοντας ότι και αυτοί πίστεψαν ότι μπορεί το μεταναστευτικό να λυθεί από την παρούσα κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν κάνει απολύτως τίποτα.

“Καλό μήνα και σε κάθε ελληνική οικογένεια όπου αυτό το μήνα δυστυχώς θα έχει φοροκαταιγίδα και μείωση αποδοχών. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουν ανοχή άλλη από τους πολίτες. Τους έχουν καταλάβει και για αυτό δυσφορούν πλήρως”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τον χρόνο ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος εξετάζει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Αρχικά από το περιβάλλον του είχε διαρρεύσει ότι θα αναγγείλει την υποψηφιότητά του σήμερα, ωστόσο δεν αποκλείεται να το κάνει και την τελευταία στιγμή την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ στο παρασκήνιο υπάρχει διαφωνία για τον χρόνο διεξαγωγής της εκλογής. Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ , ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» και προσέθεταν ότι «θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ». Παράλληλα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Διαφορετική άποψη όμως όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών έχουν οι δύο άλλοι υποψήφιοι όπως προκύπτει από διαρροές συνεργατών τους. Συγκεκριμένα κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας την τοποθέτηση των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ανέφεραν: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τί λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».

Αλλά και από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος».