«Τεράστιο λάθος» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία για την υποστήριξη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. 

 

«Υποστηρίζουν τον χασάπη Άσαντ, που είναι τεράστιο λάθος για εκείνους και για τον κόσμο. Θα κάνει την περιοχή πιο ασταθή» δήλωσε ο Κάμερον στο BBC κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματός του στο Μάντσεστερ.

«Οι περισσότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, απ’ ό,τι έχουμε μπορέσει να δούμε μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί σε τμήματα της Συρίας που δεν ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά από άλλους αντιπάλους του καθεστώτος», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα για την παραμονή η μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. Κάμερον ανέφερε πως θα διεξαγάγει εκστρατεία για να κρατήσει τη Βρετανία στην Ε.Ε. αν οι άλλοι ηγέτες τού δώσουν τις παραχωρήσεις που θέλει, αλλά προειδοποίησε πως, αν αρνηθούν, δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. «Όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

«Εχω εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση. Προσπαθώ να πάρω για τη Βρετανία τα πράγματα που χρειαζόμαστε και προφανώς από τη στιγμή που θα τα πάρω θα γυρίσω και θα διεξαγάγω εκστρατεία για την παραμονή σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη», κατέληξε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters