Τί δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης

 

Σε συμφωνία για το πρώτο πακέτο ενδιάμεσων στόχων που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η πρώτη υποδόση των δύο δισ., κατέληξε το Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, μετά από τη συνάντηση που είχε στο Λουξεμβούργο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «Πολλή δουλειά μένει να γίνει ακόμα». Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων απομένει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ενώ καινούργιες μεταρρυθμίσεις πρέπει επιπλέον να σχεδιαστούν, όπως είναι οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας.

Όπως σημείωσε, είναι «στο συμφέρον της Ελλάδας να εφαρμόσει το συντομότερο τα συμφωνημένα έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και για την ελάφρυνση του χρέους». «Όμως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται να έχει προηγηθεί πολλή δουλειά», κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup. 

Πηγή: newsroom naftemporiki.gr