Να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο. Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνάει με το μπόνους των 50 εδρών, όπως ακριβώς και οι «δεξιές κυβερνήσεις» και πως παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εκλογικά ποσοστά, τα οποία – λαμβανομένης υπόψη της αποχής – δείχνουν ότι τον ψήφισαν μόλις 22 στους 100 Έλληνες.   
Ακόμη, με αφορμή το γεγονός ότι η ΝΔ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιστρέφει στα κόμπλεξ της δεξιάς πολιτικής. Ωστόσο, για την αρνητική στάση που θα τηρήσει το κόμμα του στην αποψινή ψηφοφορία, ο κ. Λεβέντης αιτιολόγησε πως ο πρωθυπουργός αγνόησε τις προτάσεις-προϋποθέσεις που είχε θέσει προκειμένου να παράσχει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη λειτουργία της Βουλής, αλλά και για τη δομή του πολιτικού συστήματος, ενώ έκανε λόγο για υπέρογκο κόστος της Δημοκρατίας.
 
Τέλος, ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, είπε: «Με είπατε λαγό. Η ιστορία θα δείξει ποιος είναι λαγός. Ξέρουμε ποιος έκανε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη».