Η προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις διεθνείς αγορές και η εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες αντίστοιχες βιομηχανίες, βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών, που έχει από εχθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού AUSA 2015.

 

Η έκθεση αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξειδικευμένους επισκέπτες και με τη συμμετοχή 600 και πλέον εταιρειών-εκθετών, ανάμεσά τους και ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην έκθεση, ενώ η συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών φέτος είναι μεγαλύτερη.

Ο Δημήτρης Βίτσας στην διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, αξιωματούχους των ΗΠΑ και με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Ήδη τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Παρουσία στην έκθεση, έχουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ), ενώ κατά τη διάρκεια της, η Διοίκηση των ΕΑΣ θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς και με πελάτες-συνεργάτες της εταιρείας από άλλες χώρες με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών και τη σύναψη νέων συμφωνιών, στο πλαίσιο μιας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας.

Πηγή: Sofokleousin.gr