«Όσο πλησιάζει η ψήφος του νομοσχεδίου τόσο δυναμώνετε τα ντεσιμπέλ της προπαγάνδας σας για να συντηρήσετε αυταπάτες περί διορθωτικών κινήσεων, περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης. 

Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα. «Γι αυτό ισχυρίζεστε ότι η υλοποίηση του Μνημονίου θα αποτελέσει μια συγκρουσιακή διαδικασία πάνω στην οποία μια κυβέρνηση της αριστεράς θα προσπαθήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνική πλειοψηφία. Υλοποιείτε όλα όσα παραλάβατε μέχρι κεραίας και προσθέτετε και καινούργια και χειρότερα από αυτά που παραλάβατε», ανέφερε. 
 
Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί απομείωσης του χρέους καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αποκρύπτει από τον λαό, που δεν ευθύνεται γι αυτό, ούτε ωφελήθηκε τίποτα, πως θα κληθεί να το πληρώσει ολόκληρο. 
 
Ακόμη είπε προς την κυβέρνηση πως οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν πληρώνουν «για αυτό σας αγκαλιάζουν στοργικά και στο ελληνικό και στο αμερικανικό έδαφος» και πρόσθεσε πως την ίδια ώρα «εμπλέκετε τη χώρα στο επικίνδυνο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή». «Προχθές επιβεβαιώσατε την στατηγική συμπόρευση με τις ΗΠΑ ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα τα ατλαντικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή σε βάρος των ρώσικων ανταγωνιστικών σχεδίων» πρόσθεσε. 
 
Τέλος ο κ. Κουτσούμπας «προειδοποίησε» μην τολμήσετε να προχωρήσετε στις παροτρύνσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ για κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία με πρόσχημα το μεταναστευτικό πρόβλημα. 
 
Φορολογείτε τις μικρές μονάδες περισσότερο από τα πεντάστερα ξενοδοχεία, μειώνετε τα φορολογικά βάρη του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο θα αναλάβει με συμβάσεις παραχώρησης να αξιοποιεί περιουσιακά στοιχεία του κράτους με την απαλλαγή του ΤΑΙΠΕΔ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, ο παραχωρησιούχος θα φορολογείται μόνο για την επικαρπία ή το δικαίωμα επιφανείας. ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως «πάλι το μεγάλο κεφάλαιο τη βγάζει λάδι». 
 
«Γι αυτό και τα διάφορα φασιστικά τσιράκια του συστήματος αυτή η σαπίλα των καθοδηγητών εγκληματιών ναζιστών που βρίσκονται σήμερα υπόδικοι, απόγονοι των συνεργατών του Χίτλερ που τον υπερασπίζονται δεν βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες, γίνονται λαγοί στο άκουσμα της λέξης Ζήμενς, που χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό τους πατέρα τον Χίτλερ ή τσιρίζουν για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θυμούνται διάφορα οικονομικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για τέτοιους τύπους ούτε το σάλιο δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί».