Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος δεν άλλαξε την ώρα – Η επανάσταση των smartphones – «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία θα βρίσκεται σε EST… Erdogan Engineered Standard Time», γράφουν οι πολίτες στο Διαδίκτυο

 

Τα χνάρια του Ρώσου προέδρου ακολουθεί ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με απόφαση μετέθεσε χρονικά την αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή.
 

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η κυβερνητική εντολή αφορά στη διευκόλυνση των ψηφοφόρων της 1ης Νοεμβρίου, ώστε οι εκλογείς να έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στις κάλπες με μία ώρα επιπλέον φωτός.

Μπορεί, λοιπόν, η ώρα στη χώρα να αλλάξει στις 4 τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου, ωστόσο η επανάσταση δεν άργησε να φτάσει…

Οι υπολογιστές και τα έξυπνα τηλέφωνα «παράκουσαν» την εντολή Ερντογάν και άλλαξαν αυτόματα την ώρα προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες.

«Τι ώρα είναι;» ρωτούσαν οι χρήστες του Διαδικτύου διακωμωδώντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την «ώρα Ερντογάν».

«Η Τουρκία είναι για πρώτη φορά ενωμένη γύρω από ένα ερώτημα: Τι ώρα είναι;», έγραψε ένας χρήστης του Twitter με το hashtag #saatkac («τι ώρα είναι») να έχει γίνει ανάρπαστο.

«Είμαστε συντονισμένοι στην ειδική ώρα Ερντογάν. Δυστυχώς, ακόμα και εκείνος μπορεί να σταματήσει το χρόνο, δε μπορεί να σταματήσει τα ψηφιακά ρολόγια που πηγαίνουν μπροστά. Για αυτό είμαστε πολύ μπερδεμένοι», έγραψε ένας ακόμα χρήστης του Διαδικτύου, στο Facebook.

Ενώ ένας τρίτος επισήμανε: «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία θα βρίσκεται σε EST… Erdogan Engineered Standard Time».

Για να αποφευχθεί σύγχυση οι εταιρίες κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών καλούν τους χρήστες να αλλάξουν χειροκίνητα την ώρα. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα