Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις που αρνείται η Ελληνική Δημοκρατία στους δικαιούχους.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Τα απαράδεκτα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές στην Ελλάδα εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό, έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στον γεωργικό τομέα.

Η ελληνική κυβέρνηση αν και έχει λάβει τις σχετικές επιδοτήσεις της ΕΕ, από το 2013 δεν έχει καταβάλλει ακόμα τις κοινοτικές ενισχύσεις στους αγρότες. Επίσης, δεν τους έχει επιστρέψει τους φόρους για το αγροτικό πετρέλαιο, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Έτσι, οι αγρότες αδυνατούν  να πληρώσουν τους γεωπόνους και τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων, όχι μόνο εφέτος αλλά και το επόμενο έτος. Επίσης, οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την συγκομιδή διαφόρων προϊόντων μεταξύ των οποίων και του ρυζιού στην Β. Ελλάδα και δεν εξοφλήθηκαν οι δαπάνες που έγιναν για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του ηλίανθου. Η θέση των αγροτών είναι τραγική.

 

Ερωτάται η ΕΕ:

α. Προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους Έλληνες αγρότες αφού έχει λάβει ήδη τα απαιτούμενα κονδύλια;

β. Έχει πεισθεί για την ανάγκη να μειωθεί σημαντικά το παράνομο και επαχθές χρέος της χώρας;

γ. Εξακολουθεί να επιμένει ότι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η περίθαλψη των παρανόμων μεταναστών και όχι η βοήθεια προς τους Έλληνες αγρότες που λιμοκτονούν;