«Η Ελλάδα προωθεί νέες μεταρρυθμίσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Tijd που αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να υπερψηφίσει το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, η εφημερίδα εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα εμπόδια μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης. Σημειώνεται επίσης πως το θέμα της Ελλάδας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας, καθώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα κληθούν να αποφανθούν για το εάν η Ελλάδα έχει τηρήσει επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ημερών, οι Έλληνες βουλευτές κάνουν υπερωρίες και πολλές φορές αναγκάζονται να μείνουν στην Βουλή μέχρι τα ξημερώματα, αναφέρει η εφημερίδα.

Στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής που δόθηκαν χτες στην δημοσιότητα επικεντρώνεται τέλος ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad με τίτλο «Συνεχίζεται η ανάκαμψη της ευρωζώνης παρά τις αντιξοότητες». Υπογραμμίζεται ότι οι προβλέψεις για την Ελλάδα θα είναι λιγότερο ζοφερές απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί το καλοκαίρι όταν η ελληνική κρίση βρέθηκε στο απόγειό της.