Η συγκεκριμένη απόφαση θα αποσαφηνίσει τι εγκρίνεται και τι όχι από τις δράσεις που περιλαμβάνουν τα κεφαλαιακά πλάνα και θα προσδιοριστεί το ακριβές ύψος του ποσού που θα πρέπει να καλυφθεί με ιδιωτικά κεφάλαια στις αυξήσεις κεφαλαίου

 

Την πορεία προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω του book building επιθυμεί να παρακολουθήσει ο SSM, ώστε να προβεί στην τελική έγκριση  των σχεδίων κάλυψης των ελλειμμάτων που έχουν υποβάλει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση της απόφασης του SSM για τα κεφαλαιακά πλάνα των τραπεζών μεταφέρεται πιθανόν για αύριο Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα αποσαφηνίσει τι εγκρίνεται και τι όχι από τις δράσεις που περιλαμβάνουν τα κεφαλαιακά πλάνα και θα προσδιοριστεί το ακριβές ύψος του ποσού που θα πρέπει να καλυφθεί με ιδιωτικά κεφάλαια στις αυξήσεις κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών η Alpha Bank, την Τρίτη η Πειραιώς και στη συνέχεια η Eurobank, ενώ, στην περίπτωση της Εθνικής, όπως γνωστοποίησε η Τράπεζα, το βιβλίο προσφορών θα ολοκληρωθεί πριν τη Γενική Συνέλευση στις 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: newmoney.gr