Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει βιβλία η Alpha Bank που επιδιώκει να καλύψει το σύνολο της αύξησης (2,7 δισ.).

 

Η Εθνική Τράπεζα πιθανόν να ανοίξει το βιβλίο προσφορών Τετάρτη ή Πέμπτη και προχωρεί σε αύξηση 4,6 δισ. ευρώ, αλλά αναζητεί ιδιωτικά κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ. Αύριο αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο της Eurobank, η οποία επίσης επιδιώκει να «σηκώσει» από τις αγορές το σύνολο των κεφαλαίων, δηλαδή 2,1 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το βιβλίο της Πειραιώς, η οποία στοχεύει να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια 1,6 δισ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα, το βιβλίο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η παράταση του βιβλίου συναρτάται με το ενδιαφέρον και την περαιτέρω ενημέρωση που λαμβάνουν πολλοί ξένοι θεσμικοί επενδυτές, αλλά και την ολοκλήρωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καθώς η μη λήψη αποφάσεων στο χθεσινό Eurogroup παρέτεινε κάποιες αβεβαιότητες στο επενδυτικό περιβάλλον.

Γενικότερα, η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup, υποχρέωσε τις τράπεζες να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους και να «τραβηχτούν» λίγο πίσω χρονικά.

Πηγή: newmoney.gr