Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ύστερα από το πολύνεκρο, τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις γαλλικές και ανταλλάσσουν πληροφορίες για άτομα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών. Μέχρι και χθες είχαν ζητηθεί γενικές πληροφορίες για τουλάχιστον 5 άτομα που θεωρούνται ύποπτοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο “μικροσκόπιο” των Αρχών έχει μπει χώρος προσευχής στην Καλλιθέα αλλά και ένα κατάστημα στο Νέο Κόσμο καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία ατόμων που ίσως να σχετίζονται με ακραία στοιχεία. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Αρχές γνωρίζουν για άτομο από τον Ν. Κόσμο που είχε φύγει για Συρία να πολεμήσει κατά του Άσαντ.

Όπως επισημαίνεται η Ελλάδα αποτελεί χώρα – τράνζιτ για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχουν άτομα που ανήκουν στα λεγόμενα υποστηρικτικά δίκτυα της τρομοκρατικής οργάνωσης ή και βασικά μέλη του ISIS.

Πηγή: Capital.gr