Ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα της MIG

Ικανοποιημένος -και σίγουρα δικαιωμένος- φαίνεται να είναι ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, ύστερα από την οριστική απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της πρώην Διαχειρίστριας και νόμιμης εκπροσώπου της Λαϊκής Τράπεζας, Α. Αντωνιάδου, για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση ενώπιον του Δικαστηρίου και της ηθικής αυτουργίας στην ψευδορκία του Συμβούλου της κ. Α.Γλυκή, καθώς και κατά του κ. Αντώνη Γλυκή για τα αδικήματα της ψευδορκίας ενώπιον Δικαστηρίου που τέλεσε ο ίδιος και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις κακουργηματικής απάτης που τέλεσε η κα Αντωνιάδου. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος επισημαίνει ότι “Η άνευ προηγουμένου σκευωρία που στήθηκε στην Κύπρο, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεων τους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας, καταρρέει πλέον ταχύτατα με σειρά δικαστικών αποφάσεων”, ποσθέτοντας ότι “Τον τελικό καταλογισμό των ευθυνών για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας θα κάνει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, η διαδικασία ενώπιον του οποίου επί της προσφυγής της MIG και άλλων 18 Ελλήνων μετόχων της Τράπεζας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2016”. 

Αναλυτικά, η πλήρης ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής: 

“Μετά από 2 χρόνια ερευνών, αφού η υπόθεση των δικαστικών ενεργειών της Λαϊκής Τράπεζας στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας (αγωγές, αιτήσεις για προσωρινά διατάγματα, κλπ) εξετάστηκε τόσο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών όσο και σε δεύτερο βαθμό από την Εισαγγελία Εφετών, παραγγέλθηκε οριστικά η άσκηση ποινικής δίωξης αφενός κατά της πρώην Ειδικής Διαχειρίστριας και νομίμου εκπροσώπου της Λαϊκής Τράπεζας κ. Άντρης Αντωνιάδου για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση που τέλεσε η ίδια ενώπιον του Δικαστηρίου και της ηθικής αυτουργίας στην ψευδορκία του Συμβούλου της κ. Α.Γλυκή και αφετέρου κατά του κ. Αντώνη Γλυκή για τα αδικήματα της ψευδορκίας ενώπιον Δικαστηρίου που τέλεσε ο ίδιος και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις κακουργηματικής απάτης που τέλεσε η κ. Άντρη Αντωνιάδου.

Ο κ. Α. Γλυκής είναι συνεταίρος του δικηγορικού γραφείου Α. Νεοκλέους & Σια ΔΕΠΕ, ο επικεφαλής του οποίου κ. Ανδρέας Νεοκλέους παραδέχθηκε ουσιαστικά την ευθύνη του κ. Γλυκή (και όχι μόνον) δηλώνοντας δημόσια στο MEGA Κύπρου: “Ζητήσαμε από τους υπαλλήλους της Λαϊκής Τράπεζας, από τους μεγάλους υπαλλήλους να βρούμε κάποιον να ορκιστεί την ένορκη ομολογία, κανένας από τους 4.000 τότε υπαλλήλους της τράπεζας της Λαϊκής δεν φάνηκε, δεν προθυμοποιήθηκε να ορκιστεί την ένορκη ομολογία. Γι΄ αυτό ΒΑΛΑΜΕ ένα δικηγόρο, συνέταιρο του γραφείου μας, τον κ. Αντώνη Γλυκή ο οποίος πήγε στο Δικαστήριο, ορκίστηκε την ομολογία”.  Αφού δηλαδή δεν βρέθηκε ούτε ένα τραπεζικό στέλεχος να βεβαιώσει τα ψευδή στοιχεία που ήταν απαραίτητα για να προωθηθούν οι αστικές υποθέσεις τελικά “χρησιμοποιήθηκε” ο κ. Α. Γλυκής ο οποίος διέπραξε εξ αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

Είναι προφανές ότι η άνευ προηγούμενου σκευωρία που στήθηκε στην Κύπρο, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεων τους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας, καταρρέει πλέον ταχύτατα με σειρά δικαστικών αποφάσεων. Τον τελικό καταλογισμό των ευθυνών για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας θα κάνει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, η διαδικασία ενώπιον του οποίου επί της προσφυγής της MIG και άλλων 18 Ελλήνων μετόχων της Τράπεζας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2016″.