Για απάτη στο διαδίκτυο ενημέρωσε τους χρήστες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εμφανίζεται σε smartphones, tablets κτλ, δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα για όσους την έχουν πατήσει.

Συγκεκριμένα, προειδοποιεί για αναδυόμενο παράθυρο (pop up) που εμφανίζεται στην πλοήγηση του ίντερνετ αναγράφοντας το μήνυμα «από έλεγχο που διενεργήθηκε από πρόγραμμα antivirus, βρέθηκε ότι κατά τις τελευταίες 7 ημέρες, η συσκευή είναι μολυσμένη από ιούς και spyware», προτρέποντας έτσι τους ανυποψίαστους χρήστες να ακολουθήσουν την διαδικασία για να απαλλαγούν απ’το κακόβουλο λογισμικό.

Οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες είναι να καταχωρήσουν τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης ώστε να πραγματοποιήσουν εξάμηνη συνδρομή με μηνιαία χρέωση 24,60 ευρώ, ώστε να είναι προφυλαγμένοι από τέτοιους είδους απάτες.

Όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα η επώνυμα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να λάβουν οδηγίες προληπτικά ή εκ των υστέρων. Οι τρόποι επικοινωνίας είναι οι εξής:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Android: CYBERKID.
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalert Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον «Οδηγό του Πολίτη», μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), προκειμένου να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή της εξαπάτησης τους.