Για ποιον λόγο οι χαρές και τα πανηγύρια; 
 
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

 
Άλλο ένα σημείο των καιρών που ζούμε, της κατάπτωσης θεσμών, αξιών, της διάλυσης των πάντων είναι και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Χαρές και πανηγύρια από σχεδόν όλα τα στελέχη της, αλλά για ποιο λόγο; Λένε, λόγω αθρόας συμμετοχής του κόσμου…
 
Κοιτώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας την ιστορία του κόμματος διαβάσαμε ότι: «2009. Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 29 Νοεμβρίου 2009 διεξάγονται εσωκομματικές εκλογές, με τη συμμετοχή περίπου 800.000 μελών….».  Και χθες πόσοι συμμετείχαν στις εκλογές;  Σχεδόν 400.000 άτομα!!! Δηλαδή τα μισά από όσα είχαν ψηφίσει το 2009… Τεράστια επιτυχία…  Και αν σκεφθεί κανείς το πόσοι μη-Νεοδημοκράτες ψήφισαν χθες τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τότε κλάψε Χαράλαμπε!
 
Αλλά ακόμα και αν δεν σταθούμε στον αριθμό των ατόμων που ψήφισαν χθες, το αποτέλεσμα για εμάς είναι τραγικό.  Δείχνει για άλλη μία φορά το ότι οι πολίτες αυτής της χώρας ίσως δικαίως να βρίσκονται στην σημερινή κατάσταση που βρίσκονται.  Λόγω των κατά καιρούς επιλογών τους.   Για εμάς ο κύριος Μεϊμαράκης, κρίνοντας τον πάντοτε ως πολιτικό, είναι ότι πιο «χθεσινό» και «παλαιοκομματικό» μπορούσε να υπάρξει! Ένας πολιτικός που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο και την παράταξη…  Και αυτόν προτίμησαν στον πρώτο γύρο με μεγάλη πλειοψηφία όσοι ψήφισαν για την ανάδειξη προέδρου στην Νέα Δημοκρατία.
 
Για όλους εκείνους που πασχίζουν και αγωνίζονται για την πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ο κύριος Μεϊμαράκης είναι ο κουμπάρος του κ. Καρούζου.  Του μεγαλο-επιχειρηματία που ναύλωνε αεροπλάνα για τα βαφτίσια του παιδιού του, που έπαιρνε τα δάνεια αβέρτα, με ποιο τρόπο άραγε και με ποιες πλάτες, και που βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος μαζί με την σύζυγο του για απάτες. Ήταν κουμπάρος και συνεργάτης και παιδικός φίλος του Κοτσαυτάκη που αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2009.  Μάλιστα όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ, στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιαιτέρας του Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών. Tον κατονομάζει ως «αρχιτοκογλύφο» και τον «άνθρωπο που του όπλισε το χέρι». Του είχε δανείσει με επιταγές 68.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζητούσε 1000% τόκο. «Με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Μεϊμαράκης δεν πήγε στην κηδεία του παιδικού του φίλου, συνεργάτη του και κουμπάρου του.  Μάλιστα, όπως έχουμε ξαναγράψει, από το σημείωμα του αυτόχειρα έλειπε μια σελίδα.  Μια φράση της ιδιαιτέρας του υπουργού, «μην βγάλετε την 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε τον Μεϊμαράκη», δεν μάθαμε ποτέ τι σήμαινε… Αλλά ποτέ δεν μάθαμε και το περιεχόμενο της σελίδας που έλειπε…
 
Φυσικά υπάρχει και η θητεία του στο υπουργείο Άμυνας… Τι να θυμηθούμε;  Την κατάθεση
του πρώην στενού του συνεργάτη και Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Ε.Βασιλάκου, στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής, «η οποία διερευνούσε την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του προγράμματος των γερμανικών υποβρυχίων Type-214, τα οποία τον Ιούνιο του 2009 με εντολή του Ε.Μεϊμαράκη έλαβαν 150 εκατ. ευρώ χωρίς να παραληφθεί “ούτε βίδα” και εν συνεχεία οι Γερμανοί κατήγγειλαν την σύμβαση»!
 
Ο κ. Βασιλάκος όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ, στην Επιτροπή της Βουλής είχε καταθέσει ότι:  “Ο Ε.Μεϊμαράκης αγνοούσε τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα γιατί όταν διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις επί υπουργίας του το 2006-2009, ο ίδιος ήταν απών, αλλά έδειχνε ενδιαφέρον για τις πληρωμές προς την εταιρεία»….
 
Χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς κάτι άλλο; Τα λέει όλα ο πρώην στενός του συνεργάτης… Και πάλι αν ήταν να σχολιάσουμε εμείς κάτι άλλο μας κάλυψε ο κύριος Λεβέντης με τις σημερινές του δηλώσεις!  Τι είπε; Μιλώντας στο mononews.gr και στην Εύα Κακλειδάκη, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι “αν ψήφιζα στις εκλογές της Ν.Δ., σίγουρα θα απέφευγα τα άκρα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης”. Αν και αρχικά απέφευγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την επιλογή του, στο ενδεχόμενο που θα ψήφιζε για πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τελικά έδωσε το στίγμα του: “Βαγγέλης Μεϊμαράκης”. Όπως είπε, είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας, διότι είναι αυτός με τον οποίο θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης»!!!!
 
Ελπίζουμε με αυτά που γράφουμε ανωτέρω να αντιλαμβάνονται οι πάντες, ότι το «σύστημα» έχει σχέδιο…  Δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους… Και για όσους απορούν ποιο είναι το «σύστημα» η απάντηση είναι απλή.  Είναι ότι παλιό, διεφθαρμένο, ξεπουλημένο, διαπλεκόμενο, που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα! Μαζί και οι δανειστές που θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους και να αρπάξουν και αυτοί είτε ένα μερίδιο είτε όλο τον πλούτο της χώρας από τους προηγούμενους που τον νεμόντουσαν ή και τον νέμονται ακόμη!  Την κλίκα της ολιγαρχίας που κυβερνά την χώρα μας!
 
Αλλά η τραγική κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία δεν σταματά εδώ.  Υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ακόμη στον σιωπηλό, τον αμίλητο, τον κάτοικο του παραθαλάσσιου οικισμού της Ραφήνας… Περιμένει να τους σώσει αυτός που δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του!!! Αυτός που εγκατέλειψε την διακυβέρνηση της χώρας την πλέον δύσκολη στιγμή.  Αυτός που πήγε να πάρει κάποιες αποφάσεις τις οποίες δεν είχε το θάρρος και το ειδικό βάρος να στηρίξει.  Γιατί για να πάρεις τέτοιες ιστορικές αποφάσεις δεν πρέπει να είσαι «τρύπιος από παντού»… Δεν πρέπει να σε κρατούν οι άλλοι από πουθενά… Πρέπει να κυβερνάς εσύ τον τόπο σου και όχι τα κολλητάρια σου… 
 
Η Νέα Δημοκρατία είναι χρεωκοπημένη οικονομικά, ηθικά και πολιτικά.  Τα τελευταία ειδικά χρόνια, λίγο πριν και στην διάρκεια της κρίσης, ασέλγησαν πολλοί επάνω της και την έφεραν στην σημερινή κατάντια της.  Κάποιοι δε εξακολουθούν να εθελοτυφλούν γιατί έτσι τους συμφέρει και νομίζουν ότι προσπαθούν να πείσουν ότι αναστήθηκε το ζόμπι!!! Δυστυχώς το πολιτικό ζόμπι μπορεί να αναστηθεί μόνον εάν εξυπηρετεί κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, και όχι αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.  Γίνεται αυτή την στιγμή με το κόμμα αυτό ότι έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Όπου ο κόσμος ψήφισε αηδιασμένος από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ το κόμμα της Κουμουνδούρου και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του κάποιοι ξαναγυρνούν στην ΝΔ μπας και δουν φως… Αλλά που…
 
Για την Νέα Δημοκρατία το πλέον ολέθριο λάθος της ήταν η συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ. Ήταν το τελειωτικό κτύπημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί με αυτό τον τρόπο ταυτίστηκε με την διαφθορά και την διαπλοκή.  Με τον «εχθρό» του…. Εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε και σημαία του τον αγώνα ενάντια στην διαφθορά, την διαπλοκή, τα συμφέροντα μόλις τώρα άρχισε να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα!!! Ναι, είναι αλήθεια αυτό, όσο και αν ακούγεται αστείο.  Άλλωστε το αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του κυρίου Τσακαλώτου που είπε στον  Πολ Μέισον ότι «στην πρώτη μας θητεία δεν κάναμε πολλά για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την φοροδιαφυγή»…  Τίποτα δεν έκαναν, αλλά τι να πει και αυτός!
 
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, με στελέχη από την κοινωνία, όχι επαγγελματίες πολιτικούς που δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο.  Ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα που είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν την κατάσταση στην Ελλάδα.  Και όταν λέμε να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εννοούμε να διαλύσουμε τα θεμέλια της χώρας μας.  Εννοούμε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να παταχθεί η γραφειοκρατία και πάνω από όλα η διαφθορά και η διαπλοκή.  Μόνον έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.  Και όταν λέμε να εκσυγχρονιστεί αυτό περιλαμβάνει και τις τηλεομοιοτυπίες που περιμένουν εκεί στην Συγγρού για να ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα!!!!  Ξέρετε άραγε εκεί στην Συγγρού ότι έχει εφευρεθεί εδώ και καιρό το e-mail, τα συνημμένα, τα έξυπνα τηλέφωνα…. Ο κύριος Τραγικός, συγνώμη Τραγάκης μας ενημέρωσε ότι σε πολλά μέρη δεν έχουν μηχανήματα φαξ…  Σώσον Κύριε τον λαό Σου…. Αλλά πάνω από όλα το κατασταστικό… Ξέρετε με αυτό που ανέλαβε προσωρινός ο κ. Μεϊμαράκης, που στην συνέχεια επέλεξε για άλλο προσωρινό πρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη!!!  Είπαμε…. Πάνω από όλα το καταστατικό!!!
 

Όσοι θα ψηφίσουν και στον επόμενο γύρο για την ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ ας σκεφθούν ποιος από τους δύο υποψηφίους μπορεί να κάνει την διαφορά…  Αν μπορεί να την κάνει κανείς και ας πράξει αναλόγως με γνώμονα μόνον το καλό του τόπου…. Τίποτα άλλο… Και ας μην περιμένει τους παραθαλάσσιους «ψευδομεσσίες» να τον σώσουν…  Και ο Θεός βοηθός…