Εννέα λόγοι που το τεκμηριώνουν 
 
Από το Hellenic Sunrise  

 
1. Γιατί η Ρωσία με τις επιτυχείς προσβολές των κομβόι που μεταφέρουν λαθραίο πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει τεράστιο πλήγμα στην ενεργειακή αυτονομία της Τουρκίας. Το μέγεθος των ποσοτήτων λαθραίου πετρελαίου που διακινείται ή διακινούνταν ημερήσιως είναι άκρως υποτιμημένο.Η μόνη πλέον εναλλακτική της Τουρκίας είναι τα κοιτάσματα του Αιγαίου. Εάν κάποιος αντίτινει ότι τα κοιτάσματα αυτά δεν είναι άμεσα αξιοποιήσιμα και ότι θα χρειαστούν επενδύσεις και υποδομές που θα πάρουν χρόνια τότε ας κοιτάξει καλύτερα τα ήδη εκμεταλλευόμενα κοιτάσματα στο βόρειο Αιγαίο (Θάσου-Καβάλας). Αλλά ακόμα και αν απαιτηθεί χρόνος για την εξόρυξη των ελληνικών κοιτασμάτων τότε αυτό δεν αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την τουρκική εισβολή αλλά παράγοντα επίσπευσης.
 
2. Γιατί η Σαουδική Αραβία που είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Τουρκίας και χρηματοδότης του Ισλαμικού Κράτους αρχίζει να στεγνώνει από πετρέλαιο. Η Σαουδαραβική κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τις προθέσεις της για την αντικατάσταση του πετρελαίου για εγχώρια χρήση απο την ηλιακή ενέργεια σε βάθος δεκαετίας.Μεγαλο μέρος του λαθραίου πετρελαίου από το Ισλαμικό Κρατος κατέληγε ή καταλήγει δια μέσω Τουρκίας και Ισραήλ στην Σαουδική Αραβία η οποία το εξήγαγε ως δικό της και μάλιστα σε εποχή που επιβάλλεται η αυξημένη παραγωγή για να διατηρούνται οι τιμές χαμηλά για να πληγεί η ρωσική οικονομία. Η Τουρκική εισβολή στο Αιγαίο και η εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων θα δώσει πίσω στην Σαουδική Αραβία την χαμένη πηγή του Ισλαμικού Κράτους, πηγή που κατέστρεψε ο πρόεδρος Πούτιν.
 
3. Γιατί θα βγάλει το από το δίλημμα το Ισραήλ για το ποια οδό θα ακολουθήσει για την εξαγωγή στην Ευρώπη του δικού του αερίου. Το Ισραήλ έχει ικανές ποσότητες αερίου στην ΑΟΖτου για εξαγωγή ωστόσο οι εναλλακτικές του περιορίζονται σε δύο,είτε την εξαγωγή του δια μέσω Τουρκίας είτε με υποθαλάσσιο αγωγό δια μέσω Κύπρου και Ελλάδας.Στην πρώτη περιπτωση το Ισραήλ θα πρέπει να συμμαχήσει με την Τουρκία του Ερντογάν και να αποδεχθεί τους όρους του σχετικά με το Παλαιστινιακό.Ο Ερντογάν προσπαθώντας να γίνει αρεστός στους Άραβες έχει πάρει πάνω του την παλαιστινιακή υπόθεση , πάντα από κοινού με την Σαουδική Αραβία η οποία με το χρήμα της προσπαθεί να μετατρέψει την λωρίδα της Γάζας σε νέο Ισλαμικό Κράτος και πάλι με προστάτη την Τουρκία.Το Ισραήλ θα σκεφθεί διπλά και τριπλά προτού ανοίξει αλισβερίσια με την Τουρκία σχετικά με την εξαγωγή αερίου δια μέσω αυτής Εάν όμως η Τουρκία καταλάβει με μερικά νησιά του Αιγαίου και ίσως μέρος του Έβρου τότε το Ισραήλ δεν θα έχει άλλη επιλογή.
 
4, Γιατί θα λυθεί το Κυπριακό υπέρ της Τουρκίας.Εάν η Ελλάδα ηττηθεί σε πόλεμο τότε η Κύπρος θα υποκύψει σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας και της ΄΄διεθνής κοινότητας”
 
5. Γιατί θα προσφέρει στο πιάτο μια έτοιμη λύση στην επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ που θα είναι οι ρεπουμπλικάνοι. Ο Ομπάμα είναι Δημοκρατικός και αντίθετος με οποιαδηποτε σοβαρή ανάμειξη των ΗΠΑ στην αν Μεσόγειο και Μ.Ανατολή. Σε αντιστάθμισμα προσφερει την ενεργειακή αυτάρκεια των ΗΠΑ με τα εγχώρια σχιστολιθικά κοιτάσματα. Ανεξάρτητα εάν αυτό αποτελεί ουτοπία ή όχι ο Ομπάμα έχει μπει στο στόχαστρο των ρεπουμπλικάνων οι οποίοι αποτελούν την πολιτική και οικονομική ελίτ των ΗΠΑ,ελίτ που ανέκαθεν στηρίζονταν στις μπίζνες με τους πετρελαιοπαραγωγούς Άραβες. Οι ρεπουμπλικάνοι θα αναλάβουν το 2016  την εξουσία-απ ότι φαίνεται- και θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουν τους Σαουδάραβες και Ισραηλινούς που νοιώθουν -δικαίως- τόσο απειλούμενοι από το φλερτ Ομπαμα -Ιράν όσο και από την δράση της Ρωσίας στην Μ. Ανατολή.Οι ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να βρούνε τρόπο να συνεχισθεί η κρυφή τροφοδσία της Σαουδικής Αραβίας με πετρέλαιο για να μην φανεί το ΄΄στέγνωμα” της αλλά και ενισχυθεί η Τουρκία ως μπράβος της Μ.Ανατολής .Μην ξεχνάμε ότι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μαζί με την Σαουδική Αραβία και Κατάρ δημιούργησαν το Ισλαμικό Κρατος.Ο Ομπάμα τι κάνει; Είναι χαρούμενος που ακόμα είναι ζωντανός και μετράει μέρες μέχρι τις εκλογές οπότε και θα αποδράσει….
 
6. Γιατί η κατάληψη του Αγαίου από την Τουρκία θα φέρει επιπλέον εμπόδια στην έξοδο της Ρωσίας στις νότιες θάλασσες.
 
7. Γιατί η επικράτηση της Τουρκίας θα συσπειρώσει τους Τούρκους και θα αποτελέσει ένα εθνικό αντιπερισπασμό στην δημιουργία του Κουρδιστάν το οποίο αποτελεί ειλημμένη απόφαση από τις ΗΠΑ.Και εδώ πάλι μπαίνει ο παράγοντας των ρεπουμπλικάνων οι οποίοι θα μπορούσαν να αναβάλουν την ίδρυση του Κουρδικού κράτους εάν η Τουρκία αποτελούσε το καλό παιδί και με μια εισβολή στην Ελλάδα και θα μπορούσε να προσφέρει τόσες υπηρεσίες στους σύμμαχους των ρεπουμπλικάνων , τους Σαουδάραβες και Καταριανούς.
 
8.Γιατί με ένα πόλεμο εναντίον της Ελλάδας θα μπορούσε να δικαιολογηθει η χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών,κάτι που θα βόλευε την Γερμανία και την ΕΚΤ.
 
9.Γιατί θα μπορούσε πλεον η Γερμανία να τροφοδοτηθεί με ελληνικό αέριο από το Αιγαίο μέσω Τουρκίας χωρίς να περιμένει την πτώση του Ασαντ ο οποίος αρνείται την διέλευση αγωγού Κατάρ-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Γερμανίας.
Βέβαια θα έπρεπε πρώτα η Ελλάδα να τεθεί εκτός Ε.Ε ή να προκληθεί προβοκοκάτσια τέτοιου μεγέθους που να νομιμοποιήσει την τουρκική εισβολή με αιτία η οποία θα είναι ισχυρότερη των δήθεν αντιρήσεων της Ε.Ε.