Ποιο είναι το απώτερο σχέδιο της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος με αφορμή την εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδος

Οι Τούρκοι εδώ και μεγάλο διάστημα « συστηματικά», μας κατηγορούν ότι «πνίγουμε» μετανάστες στο Αιγαίο , ότι παρενοχλούμε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη…

Οι Τούρκοι εδώ και μεγάλο διάστημα  « συστηματικά», μας  κατηγορούν ότι «πνίγουμε» μετανάστες στο Αιγαίο , ότι παρενοχλούμε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ τα πολεμικά μας πλοία εισέρχονται σε τουρκικά ύδατα.

Την ίδια στιγμή μας συκοφαντούν σε όλο τον κόσμο για την ανικανότητα μας σχετικά με την  μη δυνατότητα  «φύλαξης» του Αιγαίου Πελάγους .

Επίσης ο τουρκικός τύπος χθες,   συντηρεί ακόμη  το θέμα της πτώσης τουρκικού  αεροσκάφους τους στο Αιγαίο το 1996 ,αποδίδοντάς την  κατάρριψη από ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Πρόκειται για ένα καλοσυστημένο σχέδιο  «μαύρης προπαγάνδας», από την διεύθυνση «ειδικών επιχειρήσεων»  του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα , το οποίο υλοποιείται με » θρησκευτική  ευλάβεια».

Σκοπός των Τούρκων δεν είναι μόνο ένα ποσοστό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο πέλαγος, άλλωστε σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, και τίτλο (Το αμερικανικό σχέδιο διαμοιρασμού των ελληνικών κοιτασμάτων από το 2012!), είχαμε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον πλέον εν έτει 2015  δεν προτείνει,  αλλά έχει ήδη «αποφασίσει» ότι η Ελλάδα θα λάβει  το 20% των εσόδων, η Τουρκία το υπόλοιπο  20% και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εταιρεία κολοσσός Noble Energy Company από το Χιούστον του Τέξας, θα λάβει  την μερίδα του λέοντος του, ΔΗΛΑΔΗ το   60 % τω ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων . Για να μην ξεχνιόμαστε.

Οι Τούρκοι θέλουν να ελέγξουν στρατιωτικά το μισό Αιγαίο, και το κυριότερο θέλουν να καταλάβουν στρατιωτικά 16  ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το  Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών και άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζει  το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζοντας  ότι “Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των «απωλεσθέντων» !! 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”.!!!!

Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία “κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα” όπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερνττογάν.

Δεν πρέπει να τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι το σχέδιο αυτό θα επιχειρηθεί να λάβει «σάρκα και οστά». Ότι έκαναν στην  Κύπρο όταν τους δόθηκε η ευκαιρία θα το επιχειρήσουν εκ νέου.

Εδώ κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό χωρίς κανέναν ενδοιασμό, άλλο βέβαια  το ότι αυτή την κίνηση θα την πληρώσουν και την πληρώνουν  οι Τούρκοι  πολύ «ακριβά».

Επίσης στα σχέδια της Άγκυρας είναι και η  δυτική Θράκη ( εξέγερση μουσουλμάνων ), η νότιο Βουλγαρία ( και εδώ με εξέγερση) , ενώ τις υπόλοιπες χώρες ( Αλβανία, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ)  θέλουν να τις καταστήσουν «δορυφόρους» τους .

Θέλουν με λίγα λόγια το λεγόμενο come back, σε μια κατάσταση που υπήρχε στα πρώην οθωμανικά Βαλκάνια πριν το 1912,   με «όχημα» τον νέο πανίσχυρο τουρκικό στρατό και φυσικά το Ισλάμ.

Σήμερα ο τουρκικός τύπος κατηγορεί εκ νέου την Ελλάδα  για την τραγωδία στο Αιγαίο, επικαλούμενος εκθέσεις σε διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τον σκοπό αυτό.

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι τα σώματα  31 μεταναστών είχαν βρεθεί στην ακτή του Αιγαίου στην Τουρκία, όταν οι  βάρκες τους βυθίστηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών , ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στο  νησί της Λέσβου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ömer Çelik δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα στις 6 του Ιανουαρίου ότι οι ελληνικές λιμενικές αρχές κατεύθυναν  τα πλοία που μετέφεραν  συνολικά 55 μετανάστες πίσω στην Τουρκία, προκαλώντας την τραγωδία.!!!