Γράφει ο Βησσαρίων Μπακόλας

Οι Διακριτοί  και παράλληλοι ρόλοι  Κράτους και Εκκλησίας  για τον ίδιο Λαό  από  πολλά χρόνια παραβιάζονται  με την defacto κρατική πρακτική  και η Μητέρα μας Εκκλησία   ανέχεται  αυτή την Εκτροπή.

 Οι εχθροί του Ελληνισμού με πολλά  προσωπεία  ψευτοχριστιανών,  με μάσκες δημοκρατών ,με προσχήματα  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με  ξενόφερτες  έννοιες  πολυπολιτισμού, πολυφυλετισμού, ομοφοβίας, εθνικισμού, κ.λ.π., μας έχουν επιβάλει ένα  νομοθετικό πλέγμα  απόλυτα εκκοσμικευμένο και ξένο  προς τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας. 

 Προκλητικά και απροκάλυπτα αγνοήθηκε  η Εκκλησία στην νεώτερη εξέλιξη του Οικογενειακού Δικαίου από το 1983, στην εκκοσμίκευση των θεμάτων Εκπαίδευσης,  στην αγνόηση, στη σκόπιμη και  συστηματικής κατάργησης  της Παιδείας, της Αγωγής και της Μόρφωσης .

Οι επιθέσεις κατά της Εκκλησίας από πολλά χρόνια  έχουν στόχο τον πυρήνα του Ζωντανού Πνεύματος του Έθνους που διαχρονικά από χιλιάδες χρόνια είναι η ΠΙΣΤΗ του  Ελληνικού Λαού και στα Αρχαία χρόνια και στα Χριστιανικά.

 Εκπαίδευση υπήρχε διαχρονικά και στα ζώα με την μεγίστη  και την εκσυγχρονισμένη       << προοδευτική διαφορά>>, ότι τώρα   υπέρτονίζονται η ισότητα και τα δικαιώματα των ζώων.

Η Συγκριτική  Έρευνα με βάση πολλές επιστήμες έχει καταλήξει στην Γενική Αρχή :

Στην Παιδεία το Κράτος μεριμνά για τα Υλικά Μέσα και το Πνευματικό  Περιεχόμενο το προσφέρει η Εκκλησία.

Ιστορικά από το 1821,ως συνέχεια του Κρυφού Σχολείου, οι Συνταγματικοί Νομοθέτες στην Πατρίδα μας αυτόν τον ρόλο  τον αναθέτουν  στην Εκκλησία.

Με πόνο Ψυχής για την δική μου χλιαρότητα, παρακαλώ τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους επιστήμονες, τους Έλληνες  ,ιδιαίτερα τους Συνταγματολόγους, να ζητήσουμε την πνευματική βοήθεια  της τοπικής Εκκλησίας.

Αυτό τώρα να γίνει για να προλάβουμε την σχεδιασμένη με όρους Κατοχής, Συνταγματική Αναθεώρηση.

Οι εχθροί  που από χρόνια φωνάζουν για  το Κρυφό  Σχολειό  είναι καλά  και βαθειά δασκαλεμένοι για το ξερίζωμα της Ιστορίας της Παιδείας. 

 Τότε  η Εκκλησία μερίμνησε  για τα Υλικά Μέσα και για το Πνευματικό Περιεχόμενο που με κοσμικά κριτήρια της δίνει τώρα απεριόριστα Δικαιώματα.