Η Μεγάλη Φούσκα στην Ευρωζώνη λέγεται Φούσκα Αύξησης του Χρέους

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στην Ελλάδα όταν αποκαλύπτεται κάτι που υπάρχει για χρόνια και για το οποίο κανείς δεν έχει μιλήσει, όλοι όσοι κοιμόντουσαν είθισται να το αγνοούν σαν να είναι κάτι ασήμαντο. Ο Έλληνας Ευρωπαίος έχει σίγουρα βαρύ κόμπλεξ κατωτερότητας με κάτι απο σχιζοφρένεια που το θεωρεί και προσόν. Για το λόγο αυτό, οι μαθητές που δεν πέρναγαν τα μαθήματα (οι κοπρίτες) μασάνε τα λεφτά των εργαζομένων παίζοντας τον πολιτικό και τον οικονομολόγο, κατά περίπτωση.

Παρατηρώντας τα διαγράμματα ανωτέρω ακόμη και ένας καθηγητής Ελληνικού ΑΕΙ, μπορεί να παρατηρήσει ότι τη περίοδο 2001 μέχρι 2008 τα επιτόκια των Ελληνικών δεκαετών ομολόγων παρέμεναν σταθερά ενώ το χρέος αυξανόταν.

Διερωτάται κανείς το αυτονόητο. Γιατί κανένας Πρωθυπουργός ή υπουργός οικονομικών της Ελλάδας την περίοδο αυτή δεν παρετήρησε κάτι; Την περίοδο εκείνη για την Ελλάδα δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός που να μπορούσε να κρατάει σε τόσο χαμηλά επίπεδα και για τόση μεγάλη διάρκεια τα επιτόκια των ομολόγων. Λογικά λοιπόν με τόση αύξηση χρέους τα επιτόκια έπρεπε να είχαν ανέβει στον  Όλυμπο, πριν εμφανισθεί ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ της Χάιδως. H Ελλάδα χρειαζόταν να πάρει τους Ολυμπιακούς αγώνες;

Ήξεραν πολλοί και συμμετείχαν στηκομπίνα της παραγωγής κέρδους απο το χρέος (και εντός και εκτός Ελλάδας). Στηνόταν φούσκα στην ΕΕ απο το 2001, τότε που η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη (περισσότερα βλέπετε εδώ). Το κοινό που έχουν ο Βόλφγκαγκ Σόμπλε και ο Γιάννης Β. είναι ότι και οι δύο δεν γνωρίζουν απο οικονομία αλλά απο θέατρο σίγουρα ξέρουν. Το άγαλμα με τί κολώνια το θέλει ο κ.Σόιμπλε;

Την ώρα που η γραφική κυβέρνηση των ξένων με τις πλάτες της γραφικότερης αντιπολίτευσης των ξένων, γραφικά προϊόντα της ίδιας μηχανής παραγωγής φασόν πολιτικών σας δουλεύουν γαζί, εμείς σας δείχνουμε τα αυτονόητα.

Κοιμάστε όρθιοι. Δεν ξυπνάτε με τίποτα.