Σε εξέλιξη βρίσκεται, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ιωάννη Σέβη, η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης, για τον έλεγχο των δέκα κωδικών του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών.με βάση το πόρισμα των ΕπιθεωρητριώνΛαμπρινής Τσίρη και Βασιλικής Διβανέλλη,που βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του και που έχει πάρει αριθμό Δικογραφίας ΕΔ 2013/327. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2013, ο συγκεκριμένος Δικαστικός λειτουργός, με καταλυτική παρέμβασή του, είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα του Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλη Αναστασόπουλου, για την ενδελεχή έρευνα της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

Παράλληλα, έθεσε υπό την προσωπική του εποπτεία, το συντονισμό και την επίβλεψη του ελέγχου, για να διαπιστωθεί, επιτέλους, πού κατ’ ουσίαν κατέληξαν τα 102.454.648,21 ευρώ, που διοχετεύτηκαν, σε μη σύννομες κατευθύνσεις και κάτω από περίεργες συνθήκες, από τον Ειδικό Φορέα Δασών (ΕΦΔ), σε άλλους λογαριασμούς. Χάρις στην άμεση ανταπόκριση του Εισαγγελέα, ξεπεράστηκαν τα αλλεπάλληλα εμπόδια και τα προσκόμματα, που προέβαλε το πολιτικό κατεστημένο… χρησιμοποιώντας τούς ελεγχόμενους από αυτό κρατικούς μηχανισμούς, προκειμένου να μην ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι η Εισαγγελική παραγγελία, για τον εν λόγω έλεγχο, είχε «χαθεί», δυο φορές, στο παρελθόν, στην διαδρομή της προς το γραφείο του τότε Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και νυν Βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη και τελικά, «ανευρέθηκε», χάρις στις συνεχείς πιέσεις της ΟΚΕ, που από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά και την απόδοση των ευθυνών, που τυχόν θα προκύψουν, για Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζουμε ότι, με την ανοχήτου ΣΥΡΙΖΑ, η σχετική καταγγελία της ΟΚΕ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Άρειο Πάγο, κατόπιν του υπ’ αριθ. πρωτ. 8452/30-9-2009 πορίσματος του Επιθεωρητή Νικολάου Λόη και αφορούσε την υπόθεση του ΕΦΔ και η οποία είχε διαβιβαστεί στην Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες, των δύο πρώην αρμόδιων Υπουργών,Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού, παραγράφηκε. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στελέχη του νυν Κυβερνώντος Κόμματος είχαν δεσμευτεί ότι θα συμπράξουν στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Πρόκειται για το διάστημα 2004 έως 2008, όταν χιλιάδες στρέμματα δασικής γης έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε αποκαΐδια κατοικημένες περιοχές και να απωλεσθούν ανθρώπινες ζωές. Ο κυριότερος λόγος για την γρήγορη εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας ήταν η ανεξήγητη απόφαση, τής τότε Πολιτικής ηγεσίας τού αρμόδιου Υπουργείου, την επίμαχη περίοδο, να μην εκτελεστούν (όπως συμβαίνει ακόμη και μέχρι σήμερα) οι εργασίες καθαρισμού των Δασών, των αντιπυρικών ζωνών και των δασικών δρόμων.

Δεδομένων των πολιτικών και διοικητικών «συμπληγάδων» και των απίστευτων μηχανισμών συγκάλυψης, που αντιμετώπισε η Ομάδα μας, το ότι εκδόθηκε το πόρισμα Τσίρη – Διβανέλλη, το οποίο δημιουργεί νέα νομικά δεδομένα στην αναζήτηση ευθυνών, αποτελεί ένα μικρό «θαύμα» και δείχνει την αποτελεσματικότητα, που μπορεί να έχει ο πολίτης, όταν στοχεύει μεθοδευμένα και καταφέρνει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους τεχνητούς «σκοπέλους», των εκάστοτε Κυβερνώντων. 

Η ΟΚΕ θέτει στην υπηρεσία της πατρίδας μας, κτηθείσα εικοσαετή εμπειρία, για την αντιμετώπιση των εκτρωματικών αυτών καταστάσεων, που διαφθείρουν σιγά – σιγά τον κοινωνικό ιστό και απομακρύνουν την Χώρα μας από τον ιστορικό της προορισμό.

http://ixnilatis.org/