“Τρέχει” η Ελλάδα, αλλά παραμένει ουραγός στο γρήγορο ίντερνετ

Η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, πέτυχε το 2015 το δεύτερο ταχύτερο ρυθμό αύξησης των συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, μετά από το Βέλγιο, αλλά οι δύο χώρες παραμένουν ουραγοί στη σχετική λίστα.

 Αυτό αναφέρεται στην ενημερωτική έκδοση του Σύνδεσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΠΕ), όπου επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ η Ελλάδα μαζί με το Βέλγιο είναι τελευταία θέση μεταξύ 32 χωρών αναφορικά με το ποσοστό των συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών στο σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο, το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 0,2%, με τον μέσο όρο των χωρών, που αξιολογεί ο ΟΟΣΑ, να βρίσκεται στο 17,9%.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου περισσότερες από επτά στις δέκα συνδέσεις (72,6%) υποστηρίζονται από δίκτυα οπτικών ινών. Τη δεύτερη θέση στη λίστα – ακολουθώντας από πολύ κοντά – καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι 69,4%. Στη βάση της ίδιας κατάταξης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, εκτός από την Ελλάδα και το Βέλγιο, βρίσκεται η Ιρλανδία (0,3%), η Γερμανία (1,3%) και η Αυστρία (1,5%).

Από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Ιούνιος 2015) προκύπτει, πάντως, ότι η Ελλάδα, όπως και το Βέλγιο εμφανίζουν τους δύο ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο πεδίο της οπτικής ίνας (με ποσοστά 167,12% και 150,3% αντίστοιχα). Την αμέσως επόμενη καλύτερη επίδοση πέτυχε η Ισπανία (με 131,65%), ακολουθούμενη από τη Νέα Ζηλανδία (124,46%), με την Αυστραλία να τη διαδέχεται (με 106,9%) και την Ιταλία να έπεται (75,55%).

Πηγή