ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΙΚΑΓΟΥ

Εδώ και μήνες η ελληνική κοινότητα του Σικάγου ταλαιπωρείται από τις εσωτερικές έριδες τα μίση και τα πάθη που έχουν ξεπεράσει και κάθε όριο, κυρίως από την πλευρά και όσων λίγων των ακολουθούν, προέδρου της ένωσης Βασίλειο Ματαράγκα, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τα “γνωστά παράσιτα” και τους κήρυκες του διχασμού προκειμένου να ζουν και να επιβιώνουν από τον διχασμό των ελληνικών κοινοτήτων, έχει βυθίσει την κοινότητα σε μεγάλο διχασμό! Οι ανοιχτές και δημόσιες καταγγελίες πλέον παραθέτουν στοιχεία που δικαίως έχουν κινητοποιήσει τις αρχές της πολιτείας του Σικάγου. Γεγονός που αποκρύπτουν τα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ. Ο διχασμός έχει οδηγήσει στα δικαστήρια. Την υπόθεση και το ρεπορτάζ παρακολουθούμε από τότε που ξέσπασε η κρίση, χωρίς να γράψουμε προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση. Όμως πια η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει ενοχλώντας πλέον και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα(Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού) οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά. Λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη παρέλαση και η διοργάνωση είναι στο αέρα αφού η προεδρεία της Δημοκρατίας που είναι η υπεύθηνη για την αποστολή τμήματος ευζώνων της προεδρικής φρουράς προβληματίζεται όχι πλέον από την συμπεριφορά των τοπικών αρμοδίων αλλά από το γεγονός ότι θα ήθελε να μην εμπλακεί σε μια διαμάχη που δεν λέει να τελειώσει. Σήμερα (04 03 2015)  δημοσιεύουμε μια επιστολή καταπέλτη με απίστευτες καταγγελίες και αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινότητα του Σικάγου. 

 

ΠΡΟΣ: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων  Ιλλινόις, «Η ΕΝΩΣΗ» τον πρόεδρο κ. Ματαράγκα, και τον νομικό σύμβουλο κ. Παλυβό.

Κύριοι:
Πρόσφατα, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, στο εστιατόριο «ΩΜΕΓΑ» όταν συναντηθήκατε (κ. Παλυβός και κ. Ματαράγκας) με τον κ. Ποτάκη, του αναφέρατε, πως θα έπρεπε να γράψω μια επιστολή συγγνώμης, σε εσάς, και στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης, για να επανεξετάσετε την διαγραφή μου.
 
Κύριοι, στις προηγούμενες επιστολές μου, σε εσάς γραπτά και προφορικά, έχω επανειλημμένως και αποδεδειγμένα ειπεί ότι δεν είμαι εγώ αυτός που χρωστάει μια συγγνώμη, αλλά μάλλον εσείς είστε αυτοί που χρωστάτε συγγνώμη προς τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, την Ομογένεια, σε εμένα και σε αυτούς που διαγράψατε.

 

Και για παράδειγμα σας αναφέρω την συμπεριφορά του ταμία κ. Δρόσσου, ο οποίος τρεις φορές παρεκτράπει με την πρόθεση να χειροδηκήσει εναντίον του π. προέδρου κ. Γεωργακόπουλου, μία μπροστά μου που τον συγκράτησα και την άλλη ενώπιον της Γεν. Συνέλευσης της 1ης Νοεμβρίου 2015 στο «Fountain Blue» μπροστά στον κ. Παλυβό, αναίτια. Και την τρίτη φορά εναντίον της Αντιπροέδρου ιατρού κ. Ελένης Γεωργακοπούλου με αχαρακτήριστες χειρονομίες και εκφράσεις. Δεν είχατε ευαισθησίες να τον διαγράψετε για ένα σοβαρό και σκαιό συμβάν; Πού είναι η δικαιοσύνη; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Είπατε στον κ. Ποτάκη ότι έγραψα μια επιστολή προσβάλλοντας τον κ. Ματαράγκα, και γι’ αυτό θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Εγώ δεν πρόσβαλλα κανέναν. Αντίθετα, και όπως ήδη έχω εξηγήσει, και κατ’ επανάληψη, θέλω να επαναλάβω πάλι τα εξής:

 

Πρώτον: Αφού, μετά από συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση ορισμένων σοβαρών προβλημάτων που απορρέουν από την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του κ. Ματαράγκα ή την έλλειψη αυτών, και των αδικαιολόγητων κατηγοριών που εκτόξευε εναντίων π. συνεργατών του, και ανθρώπων που αποδεδειγμένα έχουν κάνει μεγάλη προσφορά στην Ομοσπονδία και στην Ομογένεια, και μετά την άρνησή του, να με ακούσει σε θέματα που αφορούν την ορθή και χρηστή διαχείρηση της Ομοσπονδίας, είχα προβληματιστεί αν θα μπορούσα να είμαι μόνο απλός θεατής ή πειθήνιο όργανό του.

 

Δεύτερον: Αφού, δύο φορές παρουσίασε το ανακριβές και ελλιπές σχέδιο του Καταστατικού στους Πρόεδρους της Ομοσπονδίας και στη Γενική Συνέλευση, χωρίς τη γνώση μου, ως Προέδρου της Επιτροπής Καταστατικού, και παρά τις συνεχείς παρακλήσεις μου, για μια συνάντηση με την Επιτροπή και παρά με τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Ματαράγκα να καλέσει την Επιτροπή για την τελική του παρουσίαση, δεν έγινε τίποτε, από όλα αυτά.

 

Τρίτον: Αφού, παρ’ όλες τις αντοχές μου, και παρά τις προειδοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες μου, το Καταστατικό δεν ήταν έτοιμο να παρουσιαστεί. Ο κ. Ματαράγκας έδειξε πλήρη και απόλυτη έλλειψη σεβασμού σε μένα και ενήργησε μονομερώς – όπως μέχρι και σήμερα συνεχίζει – να ενεργεί με έναν αλλοπρόσαλλο τρόπο, για να ορέγει τις ικανοποιήσεις του.

Τέταρτον: Αφού, την τελευταία φορά που τον κάλεσα γι’ αυτό και για πλήθος προβλημάτων, που δημιουργούσε με τη φαντασία του και εν γνώσει του και κατηγορούσε π. προέδρους και συνεργάτες του, ο κ. Ματαράγκας μου είπε στα αγγλικά, μεταξύ των άλλων λόγων αυτολεξεί:  “I ‘ll  do  what  the F@ck I want,  I don’t  give a F@ck, do what you want.” Δηλ. «Θα κάνω ό, τι γαμ@μένο θέλω, δεν δίνω γαμ@μένη δεκάρα, κάνω ό,τι θέλω», και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Εγώ, ως εκ τούτου, παραιτήθηκα αμέσως από τη θέση του Αντιπροέδρου και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ». Και

Πέμπτον: Αφού, υπήρχαν από τον κ. Ματαράγκα, πολλές ψεύτικες διαδώσεις, για την παραίτησή μου, και προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, που διέσπερνε στο κοινό, και εφ’ όσον τον κάλεσα και του ζήτησα να σταματήσει τις πλάνες και να πει την αλήθεια, γιατί τότε θα την ειπώ εγώ, έκρινα ότι είναι απαραίτητο να γράψω την αλήθεια ως προς την παραίτησή μου, από τη θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, και αν κάποιος νομίζει ότι είναι προσβεβλημένος, τότε έχει κάποιο πρόβλημα με την αλήθεια. Δεν είναι προσβολή όταν λέγεται η αλήθεια. Ίσως ο κ. Ματαράγκας να θέλει να κρύψει την αλήθεια, γιατί τον εκθέτει, και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται «ευαίσθητος» μόλις η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Επιπλέον, ισχυρίζεστε ότι εγώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, γιατί πρόσβαλα τους μάρτυρες του Ιεχωβά, τους ομοφυλόφιλους, τους Προτεστάντες και τους Εβραίους. Δεν καταλαβαίνω γιατί συνδέεται όλα αυτά και για πιο λόγο επιστρατεύετε αναληθή λόγια τα οποία ουδέποτε είπα. Και πάλι, δεν έχω προσβάλει κανέναν. Αυτό που έκανα είναι ότι προστάτεψα την Ορθοδοξία και το Καταστατικό, το οποίο αναφέρει: «Πειθαρχία και δράσεις [για όσους] … κινδυνεύουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη» (άρθρο 2, και 23.1). Και όταν το θέμα ετέθει εάν υποστηρίζω τις παραπάνω αρχές, είπα ότι υποστηρίζω το Καταστατικό το οποίο ορίζει τη στήριξη της Ορθοδοξίας. 

Δεν πρόσβαλλα κανέναν, εκτός ίσως εκείνους που επιμένουν να σβήσουν, να βλασφημήσουν και να προσβάλλουν την Ορθοδοξία και έτσι αισθάνονται προσβεβλημένοι. Ίσως με αυτές τις αναληθείς κατηγορίες που βάζουν στο στόμα μου, να θέλουν να δικαιολογήσουν την αντικαταστατική και παράνομη και ηθικά κολάσιμη διαγραφή μου.

Από την άλλη πλευρά, αν νομίζετε ότι οι κατηγορίες και οι ενέργειές σας, εναντίον μου ήταν αληθείς και δικαιολογημένες, διότι εγώ άδικα σας επέκρινα και σας πρόσβαλα ή ίσως εγώ σας έβλαψα και σας αδίκησα και εσείς αισθάνεστε ότι είστε αθώοι, τότε σας καλώ να καλέσετε μία Γενική Συνέλευση στην οποία μπορείτε να αποδείξετε ότι είμαι ένοχος. Αλλά με τον ίδιο τρόπο, θα ζητηθεί επίσης και σε εσάς  να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις με διαφάνεια και αποδεικτικά στοιχεία στη Γενική Συνέλευση για τα εξής:

1. Διαγραφές. Οι διαγραφές που έχουν γίνει σε τέσσερα άτομα δεν συμφωνούν με το πνεύμα, τους σκοπούς και τους νόμους του καταστατικού. Άρθρα #3.1.4, #3.1.6, #3.2.2. Επίσης, οποιαδήποτε τιμωρία ορίζεται ή αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, η τελική απόφαση εναπόκειται στη Γενική Συνέλευση κατά την πρώτη συνεδρίαση. Καθίσταται έγκυρη και ισχύει μόνο εφόσον έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Άρθρο #23.13.

2. Εγκυρότητα. Όταν το Διοικητικό Συμβούλιο, προέβη στην πιο πάνω απόφαση, η «ΕΝΩΣΗ» δεν είχε ανανεώσει την άδειά της στον Secretary of State του Illinois. Ως εκ τούτου, η απόφαση ήταν παράνομη και επομένως άκυρη. (Υπόδειγ. 1 & 2).

3. Παραβατικότητα. Στη Γεν. Συνέλευση την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στις 2:00 μ.μ. ο σύλλογός μας, είχε σχετική πρόσκληση να παρεβρεθεί. (Υπόδ. 3). Παρ’ όλα αυτά δεν επετράπει στους αντιπροσώπους μας, να λάβουν μέρος και αντί αυτού, η γυναίκα του προέδρου κα Ματαράγκα ύστερα από εντολή του νομικού συμβούλου κ. Παλιβού και του προέδρου κ. Ματαράγκα, κάλεσε την αστυνομία για να εκδιώξει τα μέλη μας, το οποίο αντίκειται στις αρχές και στο πνεύμα των σκοπών του καταστατικού. Άρθρα #3.1.4, #3.1.6, #3.2.2, και #3.2.5.

4. Πλημμελής άσκηση καθηκόντων του ταμία. Εκτός του ότι ο ταμίας ουδέποτε έδωσε οικονομική αναφορά, ενόσο ήμουν Αντιπρόεδρος και το ζητούσα επίμονα, η απάντηση ήταν η ίδια: Την επόμενη φορά. Έτσι πέρασαν δύο σχεδόν χρόνια χωρίς να δοθεί πλήρης και λεπτομερής οικονομική αναφορά.

 

Η Αντιπρόεδρος, ιατρός κ. Ελένη Γεωργακοπούλου, σας έχει ζητήσει εγγράφως με τρεις επιστολές της, τα ίδια. Δηλαδή λεπτομερή οικονομική αναφορά, χωρίς ποτέ να έχετε δώσει, αλλά αγνοήσατε τις επιστολές της, και σε απάντηση την αποβάλλατε για 6 μήνες με την αστεία δικαιολογία, ότι δεν έχει φέρει νέους συλλόγους, ενώ εσείς αποκλείεται τους τρεις παρακάτω συλλόγους μας, ενώ εύκολα δέχεστε άτομα σε συνεδριάσεις που ούτε καν είναι μέλη στην Ομοσπονδία. (Υπάρχουν στοιχεία με ονόματα).

 

Ενδεικτικό είναι οι επιταγές: Του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Δασκάλων του Σχολείου «Αθηνά», του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ιλλινόϊς και του Ελληνο-αμερικανικού Πολιτιστικού Συλλόγου δεν έχουν κατατεθεί, παρότι ταχυδρομήθηκαν δύο φορές και τελευταία στη Γεν. Συνέλευση που έγινε στο Fountain Blue, την 1η Νοεμβρίου 2015 που δόθηκαν στον Ταμία (ο οποίος τις πέταξε και τις άφησε στο τραπέζι) τις οποίες περισυνέλεξε ο κ. Δημ. Γεωργακόπουλος και τις παρέδωσε στον κ. Ματαράγκα, και στον κ. Παλυβό (3 φορές). Σύμφωνα με το καταστατικό ο ταμίας εντός 7 ημερών καταθέτει τα χρήματα που έχει εισπράξει και εκδίδει σχετική απόδειξη. Άρθρο #12.9.

 

5. Πλημμελής άσκηση καθηκόντων της Γεν. Γραμματέως.Ο Ελληνο-αμερικανικός Πολιτιστικός Σύλλογος, είναι ο μόνος σύλλογος που λειτουργεί με δημοκρατικές αποφάσεις από την ίδρυσή του. Ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι νομίμως εγγεγραμμένος, στις Πολιτειακές Αρχές, κατέχει τα άρθρα του Corporation και πληροί όλες τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Νομού του Ιλλινόις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν καλούμεθα στις συνεδριάσεις και ούτε έχει κατατεθεί η επιταγή για την συνδρομή μας, καθώς και οι άλλες επιταγές, για άγνωστους λόγους.

6. Παρέμβαση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε οποιονδήποτε σύλλογο ή οργανισμό σε εσωτερικά θέματα που αφορούν την οργάνωσή του. Άρθρο #3.1.4. Συνεπώς η πρόταση του κ. Κατσαμπάνη να διαμαρτυρηθείτε για δημιουργία δεύτερου πολιτιστικού συλλόγου είναι αναληθής, δόλια και περικλείει εκτός από προχειρότητα, και επιπολαιότητα και άγνοια και για θέματα που άπτονται της λειτουργίας των οργανισμών. Να είστε προσεκτικοί όταν κρατούνται τα πρακτικά, για να μην ξεπερνούν οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις σας, τη σφαίρα του αστείου και της φαιδρότητας, γιατί υπάρχει και ο νόμος και η νομική οδός για προάσπιση των δικαιωμάτων μας, και η διάδοση αναληθειών και συκοφαντιών, είναι κολάσιμη και κατακριτέα.

7. Αυθαιρεσίες. Το Διοικητικό Συμβούλιο, της  ΕΝΩΣΗΣ έχει μηνύσει τον π. Πρόεδρο κ. Δημ. Γεωργακόπουλο, με αστείες κατηγορίες και όχι αληθείς, γιατί σας κάνει κριτική και ιδιαίτερα στον κ. Παλυβό που δεν στέκεται στο ύψος της θέσης του, ως νομικού συμβούλου, ξοδεύοντας τα χρήματα της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ζήτησε την άδεια και τη γνώμη της Γεν. Συνέλευσης σχετικά με τη δράση αυτή, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα για έγκριση, το οποίο μπορεί να αποβεί διχαστικό και οικονομικά καταστροφικό για την Ομοσπονδία. Και με πια στοιχεία; Μόνο για να σπιλώσετε συνηδήσεις;

 

Στη μήνυση που έχετε καταθέσει λέτε ότι δεν υπάρχει απόφαση της Ομοσπονδίας, για τις πρότερες δικαστικές δράσεις. Για τις μηνύσεις που καταθέσατε εσείς, σας έδωσε κανένας το δικαίωμα; Σε πια Γεν. Συνέλευση πήρατε την άδεια για να ξοδεύσετε τα χρήματα της Ομοσπονδίας; Εσείς που πήρατε αυτή την απόφαση τότε εσείς πρέπει να πληρώσετε και όχι η Ομοσπονδία. Και είναι ντροπή σε όλους σας να μηνύετει ανθρώπους που σας κάνουν κριτική ή δεν συμφωνούν μαζί σας, θέλοντας να τους φημώσετε, γιατί σας ελέγχουν και σας κρίνουν για τις παρατυπίες σας.

8. Απολογισμό. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να δώσει λεπτομερείς οικονομικές αναφορές σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα της «ΕΝΩΣΗΣ» και των Παρελάσεων για τα έτη 2014 και 2015, τα οποία δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα από την Οικονομική Επιτροπή της Παρέλασης, από τον Ταμία και από την κόρη του κ. Ματαράγκα για τα χρήματα που συγκέντρωσε από τις εκκλησίες.

 

9. Διασπάθιση χρημάτων για φαγοπότι. Με έκληξη είδαμεστοχαρτίπου μοιράσατε στην σκανδαλώδη και αχαρακτήριστη Γεν. Συνέλευση της 10ης Ιανουαρίου 2016, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατά την οποία καλέστηκε η αστυνομία, για να εκδιώξετε παράνομα και παράτυπα τα μέλη μας και εμένα ώστε να μη δοθεί σε μας η δυνατότητα να σας ελέγξουμε, για το «φαγοπότι» που έχει «πέσει», εκ μέρους των αξιωματούχων ή και φίλων σας, με υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνται, χρεώνοντας την Ομοσπονδία, παράνομα και παράτυπα. Ζητάμε εξηγήσεις για τα ποσά που διασπαθήσατε και απαιτούμε να πληρώσετε εσείς, αυτά τα δείπνα, στα οποία πήγατε. Δεν είναι υποχρεωμένη η Ομοσπονδία να σας πληρώνει για να διασκεδάζετε εσείς.

 

Και συγκεκριμένα οι επιταγές:

#1306 $700 για δείπνο, της Κρητικής Νεολαίας,

#1309 $250 για δείπνο, του Διοικητικού Συμβουλίου στο εστιατόριο «CHARCOAL FLAME»,

#1310 $350 για δωρεά, στο Μακεδονικό σύλλογο,

#1315 $100 για δωρεά, στο Νέο Κύμα Μεσσηνίας,

#1317 $700 για δείπνο, στο HELLENIC BAR ASS.,

#1320 $770 για δείπνο, στο Σύλλογο Σπαρτιατών, 

#1323 $680 για μεταφράσεις, στο γραφείο «Greek Affairs»,

#1326 $800 για προκαταβολή, στο δικηγόρο Dan Garbis.

 

Και ερωτούμε; Με πιο δικαίωμα ξοδεύσατε τα χρήματα  της Ομοσπονδίας και δεν πληρώσατε τα έξοδά σας από την τσέπη σας, αφού τα περισσότερα ήταν για φαγοπότι; Για όλους αυτούς του λόγους ζητάμε το συντομότερο τον έλεγχο των οικονομικών της Ομοσπονδίας, και για τις Παρελάσεις, για τα οποία αρνείστε να δώσετε λεπτομερή απολογισμό για δύο χρόνια. Γιατί άραγε; 

 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ζητήματα και τις ανησυχίες, και της επιδεκτικής μορφής αδικήματα που υποπέσατε, θεωρώ πως είναι άμεση ανάγκη να συγκληθεί η Ολομέλεια και να γίνει Γενική Συνέλευση.  Όταν αυτό θα πραγματοποιηθεί, θα ξέρουμε αν είμαι εγώ ή εσείς, ή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ή κάποιος νομικός, που σας συμβουλεύει, που χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη.  

 

Σας προτρέπω έντονα και σας προκαλώ, από τη στιγμή που αισθάνεστε τόσο σίγουροι ότι είστε σωστοί, και σύμφωνα με τις αρχές και τους νόμους του Καταστατικού, να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση της Ολομέλειας, και όχι για το Καταστατικό, που δεν είναι ανάγκη, και της παρούσας στιγμής, για το οποίο κόπτεσθε και εσείς και ο νομικός σύμβουλος κ. Παλυβός, έτσι ώστε εκείνη να μπορέσει να αποφασίσει – γιατί αυτή είναι η νόμιμη και ορθή διαδικασία – αν οι αποφάσεις σας εναντίον μου και οι διαγραφές σας, είναι δικαιολογημένες και σωστά κυρωμένες, όπως θα κάνω κι εγώ το ίδιο για να μπορέσετε να απαντήσετε στις κατηγορίες που ανέφερα πιο πάνω, για να δούμε αν δικαιολογούνται οι δράσεις σας.

Τέλος, επειδή με το φάρμακο των διαγραφών, των φημώσεων και των μηνύσεων που έχουν εφεύρει κάποιοι δεν θεραπεύονται οι αυθαιρεσίες, αλλά θανατώνουν, σιγά-σιγά τον κορμό της Ομογένειας, καλό θα είναι, προτού είναι αργά, να αποχωρήσουν για να μην θρηνήσουμε και το θάνατο του Ελληνισμού.

 

1 Μαρτίου 2016

 

Ειλικρινώς,

Δρ. Ηρακλής Λέκκας

 

Κοινοποίηση: 1. Σε όλους τους Συλλόγους και τα μέλη τους.

                       2. Σε όλες τις Αρχές.