“Τελειώνει” το bitcoin ως το “παραθυράκι” για τις Ρωσικές επιχειρήσεις και οικονομία.
Σε αυξημένες ποινές θα προχωρήσει η Ρωσική κυβέρνηση όσον αφορά την χρήση bitcoin αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

O Ρώσος ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε προ μερικών ημερών πώς θα προωθήσει προσθήκη σε νέα νομοθεσία όπου οι χρήστες του ψηφιακού νομίσματος bitcoin θα τιμωρούνται με 4 έτη φυλάκισης και 7.000$ περίπου πρόστιμο. Αν δεν έχουν τα έσοδα να πληρώσουν , τότε αυτό θα κρατηθεί απο μισθούς και συντάξεις τους για τα επόμενα 3 έτη.

Για εταιρίες αντίστοιχα το πρόστιμο θα φτάνει τα 15.000$ και ποινές φυλάκισης 6 ετών με κρατήσεις από μισθούς και πόρους για τα επόμενα 2 με 4 έτη.

Η πιο αυστηρή ποινή θα αφορά τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα όπου το διευθύνων στέλεχος θα έχει ποινή φυλάκισης τα 7 ετη και αποκλεισμό πρόσληψης σε σχετικές εργασίες για άλλα 3 ενώ το πρόστιμο θα φτάνει τα 35000$ ανά παράβαση.

Όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή που αρκετές επιχειρήσεις στην Ρωσία λόγω των μέτρων αποκλεισμού από Ε.Ε. και ΗΠΑ είχαν στραφεί στο ψηφιακό νόμισμα ως καταφύγιο προστασίας κεφαλαίων τους, αφού το Ρούβλι έχει μειωθεί πολύ ως ισοτιμία ενώ δεν είναι δυνατή καμία συναλλαγή από το “ανοιχτό τραπεζικό σύστημα” χωρίς να εντοπιστεί και να παγώσει είτε από Ε.Ε. είτε ακόμα και από την Μόσχα.

Πηγή