…με την πρόταση υποψηφιοτητας ως κεντρικού τελεταρχη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου Διχάζει την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, η πρόταση του υπό δικαστική διερεύνηση για διακεκριμένη μεγάλη απάτη προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρου Γαλάτουλα, να προτείνει ως  κεντρικό τελετάρχη για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου στην Νέα Υόρκη,   η οποία προγραμματίζεται για τον προσεχή Απρίλιο, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Η  «πρόταση»  Γαλάτουλα για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη,  κυοφορούταν  δια μακρόν με μεγάλο και έντονο και συνάμα θολό  παρασκήνιο  καθώς κύκλοι νομικοί που χειρίζονται την μεγάλη απάτη εις βάρος του  ομογενούς Χρήστου Μαστροκυριάκου ύψους  άνω των 600.000 $ για την οποία κατηγορείται με βαρύτατο κατηγορητήριο από τις αμερικανικές αρχές που του έχουν απευθύνει βαρύ κατηγορώ για αστικά και ποινικά αδικήματα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην αμερικανική δικαιοσύνη, εκτιμούν πως η πρόταση που δεν φαίνεται να έχει καμία τύχη κατατέθηκε προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ και την υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του.    

 Οι αντιδράσεις είναι εντονότατες στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη,  μετά το ατόπημα  και μεγάλο ολίσθημα, του ερευνώμενου από τις δικαστικές αρχές  Πέτρου Γαλάτουλα ενώ η ημερήσια εφημερίδα συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη και αδρά επιχορηγούμενης όχι μόνον από το ελληνικό κράτος αλλά και από την οικογένεια Μητσοτάκη, προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να πάρει άμεσα θέση καθώς η πρόταση Γαλάτουλα για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν διχάζει απλά την Ελληνική κοινότητα αλλά προκαλεί έντονους κραδασμούς καθώς το  όνομα του νέου προέδρους της ΝΔ θα εμπλακεί ως μη  όφειλε σε σειρά σκανδάλων που εμπλέκεται ή υπήρξε πρωταγωνιστής ο Πέτρος Γαλάτουλας σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατιας.

 Ο Πέτρος Γαλάτουλας  πρώην «ισχυρός »  κομματάρχης της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ Πέτρου Γαλάτουλα  το διάστημα 2006 -2010 οποίος το 2010 με εντολή του Αντώνη Σαμαρά απομακρύνθηκε από την Νομαρχιακή της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες,  καθώς υπήρξαν ενυπόγραφες καταγγελίες  για διασπάθιση  ελληνικού δημοσίου χρήματος  που είχε λάβει η Νομαρχιακή της ΝΔ στις ΗΠΑ περί τα 27.000 ευρώ για την χορήγηση επιδότηση των ομογενών προκειμένου να έρθουν να  ψηφίσουν στης εκλογές του 2007 λεφτά που όμως κάπου στην πορεία χάθηκαν. Ο Πέτρος Γαλάτουλας που απασχολεί την  Αμερικανική δικαιοσύνη και μεγάλο   σκάνδαλο διαφθοράς εντός της Ομοσπονδίας το οποίο διακριτικά ερευνούν μετά από καταγγελίες του πρώην προέδρου Δημήτρη Καλαμαρά και ι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ήδη από το 2009 για   μεγάλα ποσά που χάθηκαν αλλά και καταχρήσεις από τον οργανισμό που σήμερα προΐσταται.

Η ενυπόγραφη  καταγγελία κατά του Πέτρου Γαλάτουλα προς την ΝΔ  για την διασπάθηση των χρημάτων του ελληνικού δημοσίου αλλά και δωρέων χορηγιών ομογενών προς την Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας των ΗΠΑ   μετά τον θόρυβο και τις αποκαλύψεις που είχαν ταράξει τότε και το περιβάλλον Σαμαρά με ειδικό απεσταλμένο στις ΗΠΑ τον άνθρωπο του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Άρη Τσατσούλη, τότε (το 2010) συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους ι τότε νέα ηγεσία της ΝΔ είχε βάλει στο συρτάρι εκτιμώντας ότι η περαιτέρω αποκάλυψη του σκανδάλου θα έβλαπτε την δημόσια εικόνα του κόμματος στην  Ελλάδα. Ενδεικτικό της θολής κατάστασης που επικρατεί στην ΝΔ για την κατάσταση της Νομαρχιακής της ΝΔ στις ΗΠΑ αλλά και για την κατάσταση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στην Αμερική είναι το γεγονός ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις ΗΠΑ δεν στήθηκαν κάλπες σε αντίθεση με το 2009 όπου συνυποψήφιοι ήσαν η κυρία Μπακογιάννη και ο κύριος Αντώνης Σαμαράς. Σήμερα πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ στις ΗΠΑ είναι ο Δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος ο οποίος όπως λένε από το περιβαλλον του ουδέποτε ρωτήθηκε για την πρόταση Γαλάτουλα για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη ως μεγάλου κεντρικού τελετάρχη στην παρέλαση της 5ηε λεωφόρου. Τέλος , πληροφορίες μας από  το περιβάλλον της νέας ηγεσίας της ΝΔ κυριολεκτικά επί του πιεστηρίου ανέφεραν ως ο πρόεδρος της Ν. Δ Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρνηθεί αυτή την τιμή αφού ουσιαστικά θα τον εμπλέξει σε περιπέτειες που δεν επιθυμεί ούτε προσωπικά ο ίδιος ούτε θα  ήθελε να βάλει την (Νέα) Νέα Δημοκρατία που χτίζει εκ θεμελίων όπως μας είπε συνεργάτης και άνθρωπος που τον γνωρίζει πολύ καλά.  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ τεύχος 333,της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2016