Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν τη λύση στο προσφυγικό! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Λαμπρή ιδέα μουσουλμάνου βουλευτή της Θράκης για το προσφυγικό!
Η Θράκη θέλει και μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα των «προσφύγων»

Πριν από λίγες ημέρες, ο γνωστός για τις πολιτικές του “περιπλανήσεις” βουλευτής του «Ποταμιού», Ιλφάν Αχμέτ (εκλέγεται στο νομό Ροδόπης) σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Παρατηρητής, αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών, στο προσφυγικό. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ιλφάν Αχμέτ καυτηρίασε την πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα εξαιτίας και του «προσφυγικού» και δήλωσε πως το ότι λόγω ειδικών λόγων δεν μεταφέρονται πρόσφυγες στην περιοχή της Θράκης, είναι απαράδεκτο και δεν συνάδει με τον θρακικό πολιτισμό.

Ο Ιλχάν Αχμέτ υπενθύμισε πως έχει αποφασιστεί για ειδικούς λόγους να μην συσταθούν κέντρα προσωρινής διαμονής στην περιοχή και είπε συγκεκριμένα: 

«Υπάρχει μια επιχειρηματολογία από κάποιους στη Θράκη, ότι δεν δεχόμαστε προσωρινούς χώρους για τους πρόσφυγες γιατί υπάρχουν ειδικοί λόγοι, αναφερόμενοι σε φοβίες, οι οποίες θεωρώ ότι είναι απαράδεκτες, και δεν συνάδουν με το θρακιώτικο πολιτισμό. Το να μην δεχόμαστε πρόσφυγες επικαλούμενοι αυτά τα στοιχεία, τον πολυπολιτισμό, τον πολυεθνοτισμό, σημαίνει ότι σκάβουμε οι ίδιοι το λάκκο μας, γιατί αυτά αποτελούν για εμάς πλεονέκτημα.

Μπορούμε να τους υποδεχτούμε, τι είμαστε εμείς, μια περιοχή γκέτο; Δεν συμφωνώ με όσους έχουν μια διγλωσσία για αυτό το θέμα. Ακόμα και στο προσφυγικό πρέπει να είμαστε πιο νηφάλιοι, να επικρατήσει μια άλλη λογική. Δεν μπορούμε από τη μία να προσπαθούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, και από την άλλη να αναπτύσσεται μία τέτοια κινδυνολογία στην περιοχή».

Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε με δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος του DEB (ΚΙΕΦ), Οζάν Αχμέτογλου (αρμόδιος για Ξάνθη) ο οποίος δικαίως επιτέθηκε στην κυβερνητική πολιτική και ζήτησε μετ’ επιτάσεως να μην εξαιρεθεί η Ελληνική Θράκη από την φιλοξενία των «προσφύγων».

20 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης από Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης στην Ειδομένη

Με 20 τόνους τροφίμων ειδών πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, τρόφιμα και φάρμακα αναχώρησαν χθες (28/3/2016) από τις εγκαταστάσεις του επιχειρηματία κ. Λαγάκη που κι αυτός συνέδραμε με ανθρωπιστικό υλικό, 7 φορτηγά και 3 ημιφορτηγά από την Κομοτηνή για την Ειδομένη.
Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης των τροφίμων, των ειδών υγιεινής των φαρμάκων και των ρούχων ανήκει στους δυο μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Μέτσο Τζεμαλή και Μεμέτ Σινίκογλου, οι οποίοι σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής και Ξάνθης πραγματοποίησαν έρανο για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Οι δυο Μουφτήδες ευχαρίστησαν και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και δεν άφησε μόνους όπως είπαν «αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αφήνοντας υποχρεωτικά πίσω τις πατρίδες τους».
“Ευχόμαστε τον ύψιστο θεό να τους δώσει δύναμη και κουράγιο καθώς και μια καλύτερη ζωή κι ευχαριστούμε τον λαό μας για την ευαισθησία του”, πρόσθεσαν οι δυο Σοφολογιότατοι.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι ρατσιστική

Φυσικά, οι παρατηρήσεις των δύο εκλεκτών μουσουλμάνων ανδρών, εκλεκτών και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, είναι ορθότατες! Δεν μπορεί η Ελλάδα να συμπεριφέρεται ρατσιστικά στην Θράκη, να εμφανίζει τους κατοίκους της ως ρατσιστές και να μην τους επιτρέπει να μοιραστούν τον πλούτο ή την φτώχεια τους (ως ύστατη απόδειξη του ανθρωπισμού και του πλουραλισμού από την εμπειρία της πολυπολιτισμικότητας που τους διακρίνει) με ανθρώπους που οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν και τους εξανάγκασαν να φύγουν από τους τόπους όπου γεννήθηκαν…

Είναι πραγματικά λαμπρή η παρατήρηση και η ιδέα του κ. Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και του κ. Οζάν Αχμέτογλου, να δεχθεί η Ελληνική Θράκη πρόσφυγες από την Συρία ή από το Ιράκ. Και, φυσικά, η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, πρέπει να σεβαστεί την δημοκρατία, την φιλανθρωπία και τον αλτρουισμό των Ελλήνων της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων), να διατηρήσει την παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας και με μοναδικό γνώμονα την πρόταξη της φιλανθρωπίας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο να βάλει σε διάφορα χωριά της Θράκης, σε κατοικίες με φθηνό ενοίκιο, «πρόσφυγες» από τη Μέση Ανατολή.

Η δημοκρατία προσφέρει τη λύση στο πρόβλημα της χώρας

Έτσι, με κυρίαρχη ιδέα την δημοκρατία, και κατ’ αναλογία του πληθυσμού της χώρας, η Θράκη πρέπει να φιλοξενήσει 5, 10 ίσως και 20 χιλιάδες πρόσφυγες. Και, με μοναδικό γνώμονα την σύνθεση του πληθυσμού της χώρας, όπου με βάση τις επίσημες καταγραφές ο πληθυσμός –κατ’ αναλογία- είναι περίπου 2% μουσουλμάνοι και 98% χριστιανοί.

Με βάση αυτή ακριβώς την αναλογία, και για να μην διαταραχθούν υπάρχουσες ισορροπίες, η κυβέρνηση οφείλει να μεταφέρει στην Θράκη 10.000 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 200 θα είναι μουσουλμάνοι και οι υπόλοιποι χριστιανοί της Συρίας και του Ιράκ.

Στην Ελληνική Θράκη, στο ευρωπαϊκό σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, στον μοναδικό ελλαδικό χώρο που διαθέτει άφθονη εμπειρία από την συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, τόσο οι χριστιανοί όσο και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι απαιτούν από τους κυβερνώντες να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση του αυτονόητου. Μάλιστα, λόγω της εγκατάλειψης των χωριών, για λόγους εξωτερικής και εσωτερικής μετανάστευσης, η Ελληνική Θράκη μπορεί να δεχθεί ακόμη και 20.000 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 19.600 θα είναι χριστιανοί και οι υπόλοιποι (πάντα κατ’ αναλογία του πληθυσμού της χώρας) μουσουλμάνοι…

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην Ελληνική Θράκη.
Τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίας, τόσο των κ.κ. Ιλχάν Αχμέτ και Οζάν Αχμέτογλου, όσο και των τοπικών αρχών (ακόμη και των εκκλησιαστικών) που έχουν όλη την καλή διάθεση να συνδράμουν έμπρακτά στην παροχή βοήθειας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε εκείνους που έχουν πέσει θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας…

Κύριοι της κυβέρνησης, τολμήστε και μετακινήστε στη Θράκη τώρα… 10.000 πρόσφυγες, με κυρίαρχη προϋπόθεση τον σεβασμό στην υπάρχουσα θρησκευτική αναλογία επί του συνόλου της χώρας.
Σεβαστείτε και υλοποιήστε το αίτημα των πολιτικών εκπροσώπων των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. …
Κάνετε πράξη την δημοκρατία, διατηρώντας τις αναλογίες και προτάσσοντας τον ανθρωπισμό…
Υπηρετήστε την δημοκρατία και υπακούστε στα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών…

Πηγή