Ομιλία του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Να παραιτηθεί από τη θέση του, πριν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας για πρώτη φορά από την ημέρα της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, ζήτημα πρόωρων εκλογών.

“Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήστε να παραιτηθείτε κ. Τσίπρα. Πριν οδηγήσετε τη χώρα σε καταστροφή. Οδηγήσατε αδίκως τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές…Τώρα υπάρχει λόγος…Η Ελλάδα δε σας αντέχει άλλο και αφού αυτή η Βουλή δε μπορεί να δώσει τη λύση, να δώσει λύση ο λαός. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, πετώντας το γάντι στον κ. Τσίπρα.

Με μία ομιλία ιδιαίτερα υψηλών τόνων, στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε απανωτά πυρά εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδόμησε σημείο προς σημείο το σύνολο της πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατηγορώντας ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου και τους δύο εταίρους πως παραδίδουν μία χώρα σε διάλυση και απομονωμένη στην Ευρώπη, αδυνατώντας να δώσουν έστω και την παραμικρή λύση στα πολλά και ανοιχτά μέτωπα, που ταλανίζουν τους πολίτες.

“Σε μία κανονική χώρα η λειτουργία της Δικαιοσύνης δε θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης της Βουλής. Στα ευρωπαϊκή κράτη όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από μία κανονική Δημοκρατία. Δεν είστε κατήγορος, αλλά κατηγορούμενος. Παραδίδεται μία χώρα διάλυσης. Είστε κατηγορούμενος γιατί παριστάνετε πως δήθεν διαπραγματεύεστε. Γιατί προδώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες αυτών που σας πίστεψαν, αλλά βιώνουν στην πράξη τη χειρότερη εκδοχή του λαϊκισμού. Είστε ο βασικός υπεύθυνος για τη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της πρωτολογίας του στη Βουλή, εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει πει “τα χειρότερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και μετά”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ δε φείσθηκε πυρών εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δηλώνοντας ότι “η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη μνημειώδη ανικανότητά σας” και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, είπε απευθυνόμενος στους Α. Τσίπρα- Π.Καμμένο πως : Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση”.

Απευθύνοντας προειδοποίηση δε σε αμφότερους τους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι: “Η Ελλάδα θα μείνει δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα ό,τι κι αν έχετε στο μυαλό σας” ενώ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι είναι θρασύς μιλώντας για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής καθώς είναι ο …εκπρόσωπος του νεοαυριανισμού.

Το μόνο που ενδιαφέρει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η παραμονή στην εξουσία, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως ο δήθεν αγώνας εναντίον στη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι το τελευταίο καταφύγιό τους.

“Δεν χρωστάμε , δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν” είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ και σηκώνοντας το “γάντι” στην αναγγελία του κ. Τσίπρα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, τον ρώτησε “εάν θα ελέγξει τα δάνεια και του αλτερ”.

-Ντροπιάζετε την Ελλάδα…

Οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσαν ένα συνεχές και σκληρό “κατηγορώ” προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Η ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε σε όλα τα επίπεδα. Από το μεταναστευτικό-προσφυγικό και την αξιολόγηση της Αθήνας από τους πιστωτές, μέχρι την Υγεία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη και τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο πραγματικός λόγος που ο πρωθυπουργός επέλεξε τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, με τη…μαύρη τρύπα των ανοιχτών και άλυτων προβλημάτων να βρίσκεται στην…αυλή της Αθήνας, ήταν για να μεταθέσει την ατζέντα του πραγματικού διαλόγου. “Ανεργία φτωχοποίηση, κατάρρευση της δημόσιας Παιδείας. Θέλετε να κατασκευάζετε εχθρούς. Δεν αντέχετε τη συζήτηση για τα πραγματικά πρ0βλήματα. Γιατί έχετε πει τα χειρότερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και μετά. Το μόνο ζήτημά σας είναι πως θα μείνετε στην εξουσία. Με κάθε τρόπο πρέπει να υπηρετηθεί αυτός ο σκοπός. Η παραμονή στην εξουσία”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να ακολουθήσουν τα καταιγιστικά πυρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό και τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

“Βιώνουμε σκληρές θυσίες. Οι ανατροπές γίνονται προς το χειρότερο. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η πραγματική οικονομία στενάζει. Η δική σας Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Είναι απομονωμένη. Η διαχείριση του προσφυγικού έχει δοθεί σε ΜΚΟ. Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο ΝΑΤΟ. Και εσείς δεν πράττετε τίποτα. Τολμήστε να πάτε στην Ειδομένη, για να δείτε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Ο δήθεν ανθρωπισμός σας ντροπιάζει την Ειδομένη. Με την πολιτική σας ντροπιάζετε την Ελλάδα. Γιατί επιτρέπετε σε υπουργούς σας να κάνουν γελοίες δηλώσεις περί προσφύγων-επενδυτών; Με τις ανοησίες σας κ. Τσίπρα θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

capital.gr