Ωρες αποφάσεων για Κυριάκο και μέλη της Ομοσπονδίας!

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Ετσι πού’ναι τα πράγματα φέτος, οι τελετάρχες στην ελληνική «παρέλαση» της Νέας Υόρκης θα είναι περισσότεροι από τους θεατές! Και ο λόγος για τον υπερβολικά αυξημένο αριθμό τελεταρχών, γεγονός που από μόνο του υποβιβάζει την όποια αξία της τιμής, είναι προκειμένου να καλυφθή η πραξικοπηματική επιλογή Κυριάκου Μητσοτάκη! Επειδή δεν υπήρχε κανένας τρόπος να δικαιολογηθή το εν ψυχρώ καπέλωμα και καπήλευση της κορυφαίας εκδήλωσης που έχει η εδώ ελληνόφωνη ομογένεια από το γνωστό μητσοτακικό παρακύκλωμα και τους εγκάθετούς του στην κατ’ευφημισμόν Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, επινοήθηκε το τέχνασμα των πολλών τελεταρχών για να σκεπαστή κάπως το όνομα Μητσοτάκης και να το παίξουν υπεράνω. Επειδή όμως συνήθως η μία ηλιθιότητα φέρνει την άλλη με τον τρόπο αυτό υποβιβάζουν και την αξία της τιμής για τον ίδιο τον εκλεκτό τους κάνοντάς τον να φαίνεται ένας ακόμα! Βέβαια, προκειμένου οι ίδιοι να πουλήσουν εκδούλευση «στον μελλοντικό πρωθυπουργό» και να δείξουν ότι εδώ περνάει το δικό τους αυτά είναι ψιλά γράμματα. Θεωρούν όμως τόσο βλάκα τον Κυριάκο ώστε να πιστεύουν ότι δεν θα αντιληφθή το παιδαριώδες τέχνασμά τους; Κι’αν αυτή είναι η πραγματική εντύπωσή τους για το το άτομό του, τότε τί σόι «φίλοι» είναι; Πώς τιμούν τον εκλεκτό τους με ξεπέτα και στα μουλωχτά; Αν ο Κυριάκος έχει φιλότιμο και στοιχειώδη ευφυία πρέπει να προφασιστή ασθένεια, πονόδοντο ή ο,τιδήποτε άλλο και να μην έρθη. Στο χέρι του είναι να βάλη τα «πράγματα» στη θέση τους και να αποδείξη ότι δεν μασάει …

Τώρα, ανεξάρτητα με το τί θα κάνη ο Κυριάκος, οι ευθύνες που βαρύνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όσους εργάζονται για την παρέλαση, εκμαιεύοντας χρηματικά ποσά από ομογενείς για τη διεξαγωγή της, είναι τεράστιες! Κι’όχι μόνον αυτό, τίθεται θέμα δείκτη ευφυίας εάν προφασιστούν, όπως κάποιοι έκαναν παρασκηνιακώς, ότι τους ξεγέλασε ο Γαλάτουλας! Εάν ξεγελιέστε τόσο εύκολα κι’από τέτοιους ανθρώπους καλύτερα να μην ασχολήστε με οργανώσεις και να μην αναλαμβάνετε θέσεις ευθύνης! Ούτε να τηλεφωνάτε στον κόσμο για λεφτά ώστε να μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιούν την παρέλαση σαν να ήταν δική τους και χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ίσα ίσα που τα παίρνουν από την Ομοσπονδία εξευτελίζοντας ουσιαστικά τη νοημοσύνη ΣΑΣ!!!

Είναι απορίας άξιον πώς άνθρωποι σαν τον κ. Φίλιπ Κρίστοφερ που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την τσέπη του για την προώθηση των εθνικών θεμάτων δεν τα βρόντηξαν όταν ο Γαλάτουλας, εκτελώντας εντολές άνωθεν, τους φόρεσε τον Κυριάκο καπέλο! Τόσοι εκπρόσωποι συλλόγων στην Ομοσπονδία, ανάμεσά τους και αριστεροί «υπερευαίσθητοι», πώς και δεν αντέδρασαν όταν για πιο αστεία θέματα χαλάνε κόσμο; Μέχρι και οι Χρυσαυγίτες κατάπιαν την κοροϊδία ενώ σε άλλες περιπτώσεις παριστάνουν τους νταήδες. Ο καθηγητής πανεπιστημίου, ο κ. Πετράτος, που δηλώνει σοσιαλιστής κι’όταν ήταν διευθυντής της Ολυμπιακής ανέβαινε στα τραπέζια και έβγαζε λόγους για την Αλλαγή, πώς δεν είπε τίποτα και κάνει τουμπεκί μητσοτακικότερος των Μητσοτάκηδων, τόσος ξεπεσμός για λίγα δράμια προβολής πια; Ο κ. Σταθάκος, πρώην και επίτιμος πρόεδρος, ο οποίος έδωσε τα λεφτά για να αγοραστή το κτίριο από όπου τον έδιωξε ο κ. Γαλάτουλας που δεν έχει βάλει φράγκο, πώς και δεν έκανε μια παρέμβαση; Η ΑΧΕΠΑ που συμμετέχει με τόσους αντιπροσώπους και προσέχει πάντα να μην αναμειγνύεται σε πολιτικά, γιατί δεν πάτησε πόδι; Αραγε οι αντιπρόσωποι ενημέρωσαν τις οργανώσεις τους για τα τεκταινόμενα;

Να είστε σίγουροι ότι θα κληθήτε να απαντήσετε για όλα αυτά και πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε! Στην αποψινή, «πανηγυρική» πανομογενειακή συνέλευση βγήτε μπροστά ως ελεύθεροι άνθρωποι και κάντε τις ερωτήσεις που πρέπει στην έδρα! Κι’αν σας κατηγορήσουν ότι χαλάτε τη σούπα τρεις μέρες πριν την παρέλαση, απαντήστε τους ότι η σούπα έχει ήδη χαλάσει διότι τα υλικά είναι σκάρτα! Απαιτήστε, εκεί και τότε, λεπτομέρειες για το πώς και από ποιούς πάρθηκε η απόφαση να προσκληθή, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως! Ζητήστε να γίνη ανάγνωση των κανονισμών βάση των οποίων επιλέγονται οι τελετάρχες! Φέρτε τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώπιον των ευθυνών τους και μην υποχωρήσετε εάν δεν σας δώσουν εξηγήσεις! Πήτε τους τέλος, να κοινοποιήσουν τη λίστα με τις διαφημιστικές καταχωρήσεις ετησίως. Είναι τα λεφτά τα δικά σας, της ομογένειας, με τα οποία ο κ. Γαλάτουλας και οι συν αυτώ κάνουν δημόσιες σχέσεις στην …Αστόρια!

Είναι στο χέρι σας να ζητήσετε και να λάβετε τις απαντήσεις που δικαιούστε! Είναι επίσης στο χέρι σας να ανέχεστε και να υπηρετήτε τον εμπαιγμό της νοημοσύνης σας. Η επιλογή δική ΣΑΣ!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: Ευχαριστώ τους ομογενείς που συμπαρίσταται σ’αυτό που κάνω και εκφράζουν την υποστήριξή τους. Είναι η καλύτερη αμοιβή και το ισχυρότερο δυναμωτικό!