Προβοκάτσια της Τουρκίας στη συμφωνία επαναπροώθησης μετατρέπει σε “βόμβα” τους “πρόσφυγες” στην Ελλάδα

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Τουρκία έκλεισε σε φυλακή όσους πρόσφυγες επαναπροωθήσαμε!
Ποιός “πρόσφυγας” θα δεχτεί να επιστρέψει στην Τουρκία;
Ποιοί κίνδυνοι δημιουργούνται για την Ελλάδα;
Τι πρέπει να κάνει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση;

325 πρόσφυγες επαναπροωθήσαμε την Παρασκευή στην Τουρκία. Κι εκεί που όλοι έλπιζαν πως ξεκίνησε η υλοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, υπήρξε η “έκπληξη” από την τουρκική πλευρά, αφού οι τουρκικές αρχές μετά τα “παιχνίδια με τους πνιγμένους πρόσφυγες, αποφάσισαν τώρα να προχωρήσουν σε άλλα απάνθρωπα παιχνίδια και να κλείσουν όλους τους -από την Ελλάδα- επαναπροωθούμενους πρόσφυγες στην φυλακή!
Το ρεπορτάζ του Euronews, που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό. Δείχνει την μεταφορά τους στη φυλακή ποινικών κρατουμένων της Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά.
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) ακόμα δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη φυλακή, ενώ από την ελληνική πλευρά τηρείται “σιγή ιχθύος”.

 

Τι σημαίνει αυτή η ενέργεια της Τουρκίας ως προς τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ευρώπη (και με την Ελλάδα, φυσικά) για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, την οποία καταπατά με έμμεσο τρόπο η Άγκυρα, δημιουργώντας ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες ως προς τον γενικότερο “προγραμματισμό” των επαναπροωθήσεων στο έδαφός της, αλλά και ειδικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα;

Αφού αρχικά τονισθεί πως η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο θέτει νέο ζήτημα -άρα και νέο κύκλο συζητήσεων και εκβιασμών από την πλευρά της προς την Ευρώπη- στο πρόβλημα του “προσφυγικού”, σε σχέση με την Ελλάδα δημιουργεί συνθήκες “ασφυξίας” ως προς τον αριθμό των “προσφύγων” – λαθρομεταναστών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά και ως προς τον τεράστιο αναμενόμενο αριθμό κατά τους επόμενους 7-8 μήνες.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι πλέον, κάτι περισσότερο από σοβαρό. Ποιός “πρόσφυγας” θα δεχθεί να επαναπροωθηθεί στην Τουρκία, όταν θα γνωρίζει ότι θα φυλακιστεί; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Απολύτως κανένας!

Τι σημαίνει όμως αυτή η άρνηση επαναπροώθησης για την Ελλάδα εκ μέρους των “προσφύγων”, την οποία προκαλεί εντέχνως η Τουρκία;

Αρχικά, σημαίνει μία συσώρρευση των “προσφύγων” επί του Ελληνικού εδάφους, στο οποίο θα εγκλωβίζονται, από την πρώτη στιγμή που θα βρίσκονται σε ελληνικό νησί. Ένα ποσοστό των μετακινούμενων προς την Ευρώπη “προσφύγων” θα επιλέξει κάποιον άλλο δρόμο προς την Ευρώπη, μέσω Μάλτας – Ιταλίας ή Ισπανίας. Ένας σημαντικός, όμως, αριθμός, θα διατηρήσει την ίδια επιλογή, δηλαδή την Ελλάδα, για να μπει στην Ευρώπη, ελπίζοντας πως “κάτι” θα αλλάξει και θα ανοίξουν οι δρόμοι προς την Ευρώπη ή πως “με κάποιον τρόπο” θα καλυτερεύσει ο τρόπος ζωής τους.

Αυτομάτως, θα δημιουργηθεί μία σημαντική “μάζα” απογοητευμένων έως και απελπισμένων “προσφύγων”, οι οποίοι θα προσπαθήσουν είτε να διαφύγουν παράνομα από την Ελλάδα μέσω διακινητών ή θα στρέψουν την οργή τους κατά των τοπικών κοινωνιών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Η δεύτερη περίπτωση αυτομάτως μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρο σύγκρουσης διαφορετικών πολιτισμών, ενώ θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως η “κρίσιμη μάζα” ισλαμιστών εντός της Ελλάδας θα θέσει επιτακτικά άλλου είδους ζητήματα ως προς την “αποδοχή” από την πλευρά του ελληνικού κράτους των θρησκευτικών και άλλων δικαιωμάτων τους… Και αυτή η “απαίτηση” θα τεθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, ιδιαίτερα βίαιο, αφού ήδη διαπιστώνεται πως οι “φιλοξενούμενοι πρόσφυγες” σε ένα σημαντικό τμήμα τους δεν σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί…

Η κατάρρευση της εσωτερικής ασφάλειας στην Ελλάδα και οι πιθανές συγκρούσεις “οργισμένων προσφύγων” (και με μη προβλεπόμενες αντιδράσεις κινήσεις από τον “άγνωστο παράγοντα” που λέγεται ΜΚΟ) με τις ελληνικές αρχές (αστυνομία, λιμενικό), ουσιαστικά δημιουργούν αυτομάτως ένα “μέτωπο” μικρής ή μεσαίας έκτασης, που θα απασχολήσει και θα αποπροσανατολίσει επαρκώς τις ελληνικές αρχές και, ίσως, τον ελληνικό στρατό. Εάν, μάλιστα, στις πιθανές ταραχές που θα σημειωθούν υπάρξουν και καταλήψεις στρατηγικών κρατικών κτιρίων ή εγκαταστάσεων, ενεργών στρατοπέδων και εξοπλισμός των “οργισμένων προσφύγων” (το 75% των οποίων είναι άνδρες που βρίσκονται σε ηλικίες μεταξύ 20 και 35 ετών) σημαίνει αυτομάτως την δημιουργία ενός απειλητικού (σε στρατιωτικό επίπεδο) μετώπου εντός του ελληνικού εδάφους…

Φυσικά, κανένας δεν επιθυμεί ούτε καν να σκεφτεί μία τέτοια εξέλιξη, όμως και κανένας δεν μπορεί πλέον να την αποκλείσει, μετά την φυλάκιση όσων επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία. Και η τουρκική προβοκάτσια (περί αυτού ακριβώς πρόκειται) κρίνεται λίαν επικίνδυνη για την Ελλάδα, η οποία με την βοήθεια της Ευρώπης οφείλει να καταγγείλει άμεσα την τουρκική πρακτική και να θέσει -επιτέλους- σε ευρωπαϊκό επίπεδο την σοβαρή πιθανότητα οικονομικού αποκλεισμού – εμπάργκο της Ευρώπης προς την Τουρκία, με την άμεση απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων στην Ευρώπη. Και, εάν η Γερμανία της κυρίας Μέρκελ, αρνηθεί λόγω οικονομικών συμφερόντων της στην Τουρκία, να κληθεί να πληρώσει άμεσα πρόστιμο μερικών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, για συνέργεια σε πρόκληση εσωτερικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Και όσοι θεωρούν ουτοπικό το να εκβιαστεί η Γερμανία, ας παρατηρήσουν τον εκβιασμό του Ερντογάν στο “προσφυγικό” και δισεκατομμύρια που εισέπραξε η Άγκυρα και -με δεδομένη την διαφορετικότητα των συνθηκών- ας κατανοήσουν πως ο “γίγαντας Γερμανία” στηρίζεται σε γυάλινα πόδια που μπορεί να απειληθούν ακόμη και από, την εξουθενωμένη από τα μνημόνια, Ελλάδα.

Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”