Την ώρα που χαλαρώνει η κατάσταση στο Αιγαίο, στην Ειδομένη η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι γράφει το γερμανικό Tagesspiegel.

Προσθέτει μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση πλέον ανησυχεί για ριζοσπαστικοποίηση των προσφύγων, αφού πολλοί από αυτούς είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση. 

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρονται και οι δηλώσεις που έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Εξτρεμιστές ισλαμιστές θα μπορούσαν να προσλάβουν απελπισμένους πρόσφυγες ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο κ. Τόσκας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό σημειώνει η Tagespiegel. 

«Κι ενώ τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν στο Αιγαίο, στην Ειδομένη η κατάσταση γίνεται εκρηκτική…» γράφει η γερμανική εφημερίδα

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον δήμαρχο της Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, ο οποίος αναφέρει πως η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέκρινε δριμύτατα την χρήση πλαστικών σφαιρών κατά προσφύγων. «Αυτή είναι μία ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» δήλωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή τύπου με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.