Παρέμβαση στην Ευρωβουλή και άρθρο- καταπέλτης του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών, για την προκλητική στάση των Σκοπίων

 

Η ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές είναι δεδομένη και πασιφανής. Την ίδια στιγμή που εμείς προτείναμε έγκαιρα, πριν εγκλωβιστούν στην Ελλάδα πενήντα και πλέον χιλιάδες άνθρωποι, αφενός την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν ώστε να πάψει η Πατρίδα μας να αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες και αφετέρου την άμεση επιβολή Οικονομικού Εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία μέχρις ότου οι χώρες αυτές να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο και επιτρέψουν τη διέλευση των προσφύγων, η κυβέρνηση συμπεριφερόταν ως άβουλος παρατηρητής των εξελίξεων.

 

Δια χειρός Τσίπρα άλλωστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης και 18ης Μαρτίου 2016, όχι μόνο δεν έβαλε στη θέση τους τα Σκόπια λαμβάνοντας μέτρα εναντίον τους για το κλείσιμο των συνόρων κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 για τους Πρόσφυγες (όπως δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν), αλλά αντίθετα επιβράβευσε τα Σκόπια με πακτωλό κονδυλίων. Έτσι το σημείο 8 των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει ότι το «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να παρουσιάσει στη σύνοδο του τον Ιούνιο συγκεκριμένη πρωτοβουλία με στόχο την ταχεία κινητοποίηση πρόσθετης χρηματοδότησης προς στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης των υποδομών ζωτικής σημασίας και της κοινωνικής συνοχής στις χώρες της Νότιας Γειτονίας και των Δυτικών Βαλκανίων» δηλαδή και των Σκοπίων.

Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, με την σκοπιανή αστυνομία να κάνει πλέον καθημερινές επιθέσεις στους πρόσφυγες που βρίσκονται εντός Ελληνικής Επικράτειας, για να κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών διάβημα διαμαρτυρίας στους σκοπιανούς. Η βραδυκινησία της Ελληνικής ηγεσίας μπροστά στη φλέγουσα κατάσταση στην Ειδομένη υπονομεύει δυστυχώς και την προσπάθεια που κάνουμε στην Ευρωβουλή, όπου διεξάγεται ένας πόλεμος χαρακωμάτων ενάντια σε φιλοσκοπιανούς Βουλευτές και Επιτρόπους.

Στην Ολομέλεια του Στρασβούργου στις 9/3/2016 είχα καταγγείλει εν τη γενέσει τους τις τότε παράνομες παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας στην περιοχή της Ειδομένης από πλευράς της αστυνομίας των Σκοπίων ασκώντας σκληρή κριτική στον Αυστριακό Επίτροπο Χάαν για το γεγονός ότι η Κομισιόν θωπεύει τα Σκόπια.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 29/3, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ζήτησα να ληφθούν μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά των Σκοπίων για τις ως άνω παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας αλλά και της Σύμβασης της Γενεύης.

Στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατήγγειλα εκ νέου την προκλητική και συνάμα παράνομη στάση των σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζοντας εκ νέου την εδαφική κυριαρχία της Πατρίδας μας, επιτέθηκαν ξανά στις 10 Απριλίου με σφαίρες καουτσούκ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά χιλιάδων προσφύγων, παιδιών και γυναικών που βρίσκονταν εντός Ελληνικού εδάφους τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Ο αγώνας κατά των Σκοπίων θα συνεχιστεί. Είναι ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν οι προσφυγικές ροές να κινούνται κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου, όπως είχε συμφωνηθεί άλλωστε το περασμένο φθινόπωρο μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., έως ότου βρεθεί λύση για την επανεγκατάσταση τους στην Ε.Ε. απ’ ευθείας από την Τουρκία. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό και οφείλει να υπερασπίζεται τα αυτονόητα, δηλαδή την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Ελπίζουμε στο μέλλον να κινηθεί πιο ενεργά προς αυτή τη κατεύθυνση.