Επικίνδυνα παιχνίδια με άρωμα προβοκάτσιας στην Θράκη – Τι ακριβώς πάει να κάνει η Χρυσή Αυγή στα ορεινά της Ξάνθης;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

 Όταν η προβοκάτσια πάει στα βουνά της Θράκης, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του… «εγχειρήματος», αλλά για λόγους σεβασμού προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (ψήφισαν με το θυμικό, για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας και ελπίζοντας να δούνε φυλακισμένους όσους κατέστρεψαν την Ελλάδα) θέτουμε το ερώτημα:
Γνωρίζετε τι ακριβώς επιχειρείτε να κάνετε ή σας ενδιαφέρει μόνο το «πυροτέχνημα» ενός λανθάνοντος και λίαν προβληματικού πατριωτισμού;

Αφορμή για την έκρηξη του σχολιασμού μας είναι η επικείμενη –προγραμματισμένη και οργανωμένη για τις 7 Μαΐου 2016- μετάβαση βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στο ορεινό πομακικό χωριό της Γλαύκης. Κι επειδή, είναι προφανές, παρά τα όποια αγαθά αισθήματα και στοχεύσεις μπορεί να επικαλούνται κάποιοι, πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά στην Θράκη, αφού οι πηγές ενημέρωσής της είναι –κατά κύριο λόγο- από δημοσιεύσεις που γίνονται στο διαδίκτυο ή από τα ΜΜΕ της χώρας, καλό θα ήταν κάποιοι «στρατηγοί» και «λοχαγοί» του κόμματος αυτού να σκεφθούν σε δεύτερο και τρίτο χρόνο τις συνέπειες αυτής της «πολιτικής πράξης». Να σκεφθούν τα θετικά (αν υπάρχουν) και τα αρνητικά (αν μπορούν να τα απαριθμήσουν) αυτής της «ενημερωτικής» δράσης.

Ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, γνωρίζοντας έως και λεπτομέρειες όσων συμβαίνουν και όσων συζητιούνται, απευθύνομαι λοιπόν προς εκείνους που με υπέρμετρο πατριωτικό ζήλο, γίνονται τα καλύτερα εργαλεία της Άγκυρας στην περιοχή.

Εάν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα συμβεί από αυτή την πολιτική κίνηση, τότε λυπάμαι πολύ, αλλά η άγνοιά σας μετατρέπεται σε κίνδυνο για την περιοχή.

Πρώτον, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση επειδή δεν θα παραβρεθεί ούτε ένας πομάκος (εκτός αν θεωρείται συζήτηση οι μεταξύ σας ανταλλαγές απόψεων), κάτι που ήδη “οσμίζεστε”, αλλά αγνοείτε επιδεικτικά.

Δεύτερον, δεν θα γίνει συνάντηση, επειδή θα ασκηθούν πιέσεις για τη νόμιμη ακύρωσή της (και το γνωρίζετε), εξαιτίας της ύπαρξης σοβαρής πιθανότητας επεισοδίων.

Τρίτον, το να καταθέτετε την έκδηλη απορία σας για το τι θα συμβεί, σημαίνει ότι επιχειρείτε να διεξάγετε ένα πείραμα (αν και πολλοί θα έλεγαν ότι προσπαθείτε να ανεβάσετε το “θερμόμετρο”, ενώ άλλοι θα έλεγαν ότι κινείστε ήδη στα πλαίσια μιάς βολικής για την Άγκυρα ενέργειας, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά στησίματος προβοκάτσιας από “κύκλους” που εδώ και αρκετό καιρό έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτήν) στον χώρο της Θράκης και -στην καλύτερη για εσάς εκδοχή- δεν γνωρίζετε καν τα πιθανά αρνητικά έως επικίνδυνα αποτελέσματά του.

Λυπάμαι πολύ, αλλά τέτοιοι πειραματισμοί και πολιτικά πυροτεχνήματα δεν σας κατατάσσουν στους αδαείς, αλλά στους επικίνδυνους, αφού αγνοείτε τον προσεκτικό χειρισμό που απαιτείται στην Ελληνική Θράκη.

Μετά λόγου γνώσεως σας προτρέπω, λοιπόν, να ακυρώσετε την εκδήλωσή σας, επειδή τα παραγόμενα αποτελέσματα δεν θα εξυπηρετούν επ’ ουδενί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά, αντιθέτως, θα παράξουν μεγάλη ποσότητα “ύλης” στην τουρκική προπαγάνδα.

Αν δεν το κατανοείτε, είστε απλά ακατάλληλοι.
Αν το κατανοείτε και επιμένετε, είστε απλά επικίνδυνοι, επειδή προτάσσετε την επικοινωνιακή σας κομματική πολιτική έναντι του εθνικού συμφέροντος.
Και, προσέξτε, δεν ανέφερα ούτε κατ’ ελάχιστον την περίπτωση να υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις (προφανέστατα στημένες από την ΜΙΤ) οι οποίες θα έχουν την δυναμική εξάπλωσης σε Ξάνθη και Κομοτηνή και θα λειτουργήσουν ως καταλύτης (ή πυροκροτητής, διαλέξτε ελεύθερα) για μετατροπή της Ελληνικής Θράκης σε Κόσοβο.
Ειλικρινά, επιθυμείτε κάτι τέτοιο;
Αν όχι, αναλογιστείτε ποιοί και γιατί στήνουν μία τέτοια εκδήλωση. Σε τι πραγματικά αποσκοπούν και κατά πόσο λειτουργούν υπέρ της Ελλάδας, αφού επί της ουσίας επιχειρούν “να παίξουν με την φωτιά” και την δημιουργία μίας έκρηξης αγνώστου ισχύος.
Από τώρα μπορώ να σας γνωστοποιήσω τι θα συμβεί.

Στην διασταύρωση προς την Γλαύκη της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Εχίνου, λοιπόν είτε:
θα σας σταματήσει η Αστυνομία (με συνοδεία ΜΑΤ) και με παρουσία εισαγγελέα θα σας απαγορεύσει την μετάβασή σας στην Γλαύκη
θα σας περιμένει αντιπροσωπεία των κατοίκων και θα σας ζητήσει να μην πάτε στο χωριό επειδή είστε ανεπιθύμητοι
θα συναντήσετε ομάδες εξαγριωμένων κατοίκων (προφανώς γκρίζων λύκων μεταφερόμενων από άλλες περιοχές) που με την συνοδεία των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων βουλευτών θα κλείσουν τον δρόμο προς την Γλαύκη και θα απειλούν με εκτεταμένα επεισόδια
Πιθανότατα όλα αυτά θα συμβούν στο 8ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης Εχίνου (διασταύρωση με Σταυρούπολη).
Επίσης, υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να σας αφήσουν να πάτε στο χωριό της Γλαύκης όπου (για ένα πλήθος λόγων που οφείλετε να γνωρίζατε) θα συναντήσετε την απόλυτη απαξίωση, με έρημους δρόμους, με κλειστά καταστήματα, πόρτες και παράθυρα… Ήδη μαζεύουν υπογραφές (με ποικίλες μεθόδους) για να δηλωθεί ότι είστε ανεπιθύμητοι…
Σκεφτείτε, λοιπόν, πολύ σοβαρά τι επιχειρείτε να κάνετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατρανώσετε τον πατριωτισμό σας αλλά και την ελληνικότητα της Γλαύκης και όλων των Πομάκικων χωριών. Μην γίνεστε μέρος του υφιστάμενου μηχανισμού πίεσης κατά των Πομάκων.

Αναρωτηθείτε από τώρα τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της ό,ποιας αντίδρασής σας.
Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά δεν θα βρείτε ούτε ένα θετικό στην προγραμματισμένη σας ενέργεια. Θα βρείτε όμως πλήθος αρνητικών και λίαν επικίνδυνων γα την Ελλάδα αποτελεσμάτων, για τα οποία θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη.

Ειλικρινά, πιστεύετε πως με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την πατρίδα;
Στην πραγματικότητα, θα γίνετε πιθανότατα οι εθελοντικά χρήσιμοι ηλίθιοι μιας συντονισμένης τουρκικής προβοκάτσιας, είτε με επεισόδια είτε με εκμετάλλευση και εμφάνιση της καλοπροαίρετης επίσκεψής σας σε διάφορα ξένα συνέδρια και φόρα (δεν γίνεται καν συζήτηση για το πως θα εμφανιστεί το όλο θέμα στον τουρκικό Τύπο), που θα σας εμφανίσουν ως «τάγματα εφόδου» ή ως «χριστιανούς τρομοκράτες των μουσουλμάνων «τούρκων» της Θράκης.
Ειλικρινά, αυτό επιθυμείτε;

Επιθυμείτε να γίνετε μέρος μιας τεράστιας και άκρως επικίνδυνης προβοκάτσιας εις βάρος της Ελλάδας;
Επιθυμείτε να γίνετε τα καλύτερα «εργαλεία» της τουρκικής προπαγάνδας εις βάρος της Ελλάδας;
Πιστεύετε πράγματι πως αυτού του είδους ο πατριωτισμός σας θα συμβάλει σε κάτι θετικό, πέρα από την αιτιολόγηση πως «έτσι θα δείξουμε πως η Θράκη είναι ελληνική», θέτοντας στην πραγματικότητα ουσιαστικό ζήτημα για τη ελληνικότητά της;

Ειλικρινά, λυπάμαι πολύ για τον τύπο και το βαθμό χειραγώγησής σας, που σας ωθεί στο να κινηθείτε κατά της πατρίδας που εσείς οι ίδιοι επικαλείστε ότι αγαπάτε και είστε διατεθειμένοι να υπερασπιστείτε ακόμη και με τη ζωή σας.
Λυπάμαι πολύ, επειδή αντί να φερθείτε έξυπνα, επιλέγετε να γίνετε αντικείμενα, συμμέτοχοι και εκτελεστές μίας ενέργειας που μόνο ως προβοκάτσια θα χαρακτηριστεί κι εσείς θα είστε οι “φωταγωγημένοι” θλιβεροί πρωταγωνιστές της.
Λυπάμαι πολύ, επειδή κάποιοι από εσάς άθελά σας γίνεστε αντικείμενα εκμετάλλευσης από πρόσωπα και κέντρα που διαφαίνεαι πως δεν λειτουργούν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
Λυπάμαι πολύ για το σημείο στο οποίο έχετε βρεθεί, και το οποίο περιγράφεται με πολλές λέξεις, αλλά προσωπικά θα επιλέξω μόνο μία. Την λέξη «κατάντια»!

Κι επειδή από το συγκεκριμένο προγραμματισμένο “γεγονός”, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”, καλό θα ήταν κάποια μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής να αρχίσουν να ψάχνουν αυτές τις λεπτομέρειες. Ενδεχομένως, πέρα από τις κραυγές και τους τσαμπουκάδες, να βρούνε πολλά και ενδιαφέροντα.
Για τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν γίνεται, φυσικά, κανένας λόγος. Αφού γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν πολλά περισσότερα από τους απλούς ψηφοφόρους τους. Και, είτε γνωρίζουν, είτε δεν γνωρίζουν, αποδεικνύονται από ακατάλληλοι έως επικίνδυνοι. Τόσο ως εκπρόσωποι των ψηφοφόρων τους όσο και ως υπερασπιστές της πατρίδας, αφού επιτρέπουν την δημιουργία συνθηκών μίας ανθελληνικής προβοκάτσιας…
Το ερώτημα προς τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι απλό: Μπορείτε να εγγυηθείτε πως τα μέλη σας (νέοι άνθρωποι που βράζει το αίμα τους) θα συγκρατήσουν τα νεύρα τους σε πιθανές προκλήσεις; Είστε βέβαιοι πως μπορείτε να ελέγξετε τον παρορμητισμό των νεαρών μελών σας; Η απάντηση, δυστυχώς για εσάς, έχει ήδη δοθεί και είναι αρνητική. Την έδωσε ο Ρουπακιάς, με τα γνωστά αποτελέσματα…
Τι θα συμβεί, λοιπόν, εάν κάποιο μέλος σας, βρεθεί εκτός εαυτού στην Θράκη; Αναλογιστείτε το και μετά μπορείτε να κάνετε ό,τι νομίζετε…, υλοποιώντας όμως τις όποιες δραστηριότητές σας μακριά από την Ελληνική Θράκη, η οποία απαιτεί (λόγω των πολιτικών εγκλημάτων που έγιναν εις βάρος του πληθυσμού της) στρατηγικό σχεδιασμό και προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση οι “επισκέψεις” που εσείς προγραμματίζετε, αν μη τι άλλο, κάθε άλλο παρά ως ευδόκιμες μπορούν να χαρακτηριστούν…

Καλό Πάσχα να έχουμε, περιμένοντας το φως της Αναστάσεως να κάνει το θαύμα του σε όλους, μα κυρίως στην πατρίδα μας την Ελλάδα…

ΥΓ: Κάποιοι, που ενδεχομένως θα “πιαστούν” από την μη αναφορά των άλλων πολιτικών κομμάτων για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουμε γράψει εκατοντάδες άρθρα για την πολιτική αθλιότητα των διάφορων “σωτήρων” που έβλεπαν την Θράκη ως τουριστική ατραξιόν και που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους υιοθέτησαν και εφάρμοσαν μία άτυπη πολιτική εγκατάλειψής της…

Πηγή