Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος ζητά ελάφρυνση του χρέους

 

Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απήυθυνε έκκληση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι δεν έχει νόημα να «συντρίψουν τα πράσινα βλαστάρια της οικονομικής ανάκαμψης με τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών της Eυρωζώνης πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 9 Μαΐου, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό χρέος και μια νέα δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης που η Αθήνα θα πρέπει να υιοθετήσει, ώστε να επιτύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους το 2018.

«Η συνεδρίαση της ομάδας του ευρώ τη Δευτέρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο», δήλωσε ο Γκάμπριελ σε δήλωση του στο Reuters το Σάββατο (7/5).

«Όλοι γνωρίζουν ότι η απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αποφασιστεί κάποια στιγμή. Δεν έχει νόημα να απομακρυνόμαστε από αυτή τη στιγμή ξανά και ξανά», πρόσθεσε.

«Δεν βοηθά το λαό και τη χώρα να πρέπει να αγωνίζεται κάθε 12 μήνες για να πάρει νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών δανείων», επισήμανε ο Γκάμπριελ. «Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους».


Πηγή