Παππάς σε Λιου: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως αξιόπιστος εταίρος

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της, συνιστώντας έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο διεθνώς», υπογραμμίστηκε από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, κατά τη συνάντηση που είχε, στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

 

 


 
Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε τον κ. Λιου σχετικά με το νέο κεφάλαιο που άνοιξε για την ελληνική οικονομία μετά την «ουσιαστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και – για πρώτη φορά – την έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Από ελληνικής πλευράς υπογραμμίστηκε ότι, πλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της, συνιστώντας έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο διεθνώς.

Συνάντηση Ν. Παππά με Στέφαν Σέλιγκ

Τι είπε ο Παππάς με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

 

Οι τελευταίες εξελίξεις, αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε μια χώρα αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, η οποία είναι σε θέση πλέον να εγγυηθεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον εμπορικών συναλλαγών, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Στέφαν Σέλιγκ, κατά την σημερινή συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο Αμερικανός υφυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας για τις θετικές ειδήσεις γύρω από την ελληνική οικονομία, η οποία όχι απλά επιτυγχάνει αλλά υπερβαίνει τους στόχους.

Από ελληνικής πλευράς, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναλύθηκε το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης σχετικά με το χρέος.

 

Συνάντηση Ν. Παππά-Β. Νούλαντ

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς συναντήθηκε και με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην κ. Νούλαντ τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τις ευοίωνες προοπτικές για την επόμενη περίοδο, μετά και το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, τονίστηκε από την αμερικανική πλευρά η σημασία που έχει η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε., αλλά και της ενεργούς της συμβολής στη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ενεργειακής συνεργασίας.

Συνάντηση Ν. Παππά με την αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών 

“Η Ελλάδα, πλέον, αποτελεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό περιβάλλον για ανάπτυξη”, σημειώθηκε από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη συνάντηση που είχε με την Αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών (EXIM Bank), Wanda Felton.


 
O υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε την κυρία Felton, μεταξύ άλλων, α) για την πολύ επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που είχε αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα σταθερό σήμερα χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα. β) για τη θετική εξέλιξη του Eurogroup της 9ης Μαΐου, που ανοίγει το δρόμο προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη χρηματοδότηση της χώρας και τη συζήτηση για το χρέος, η οποία -με τη σειρά της- καθιστά πλέον την ελληνική οικονομία ένα μακροπρόθεσμα σταθερό περιβάλλον για ανάπτυξη. γ) για τον αναπτυξιακό νόμο και τη νέα φιλοσοφία στήριξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δημιουργεί ένα καινούριο και αποτελεσματικό επενδυτικό πλαίσιο.