“Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η επίλυση των προβλημάτων της ευρωζώνηυς” ανέφερε ο επικεφαλής των Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου

Αναγκαία είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η επίλυση των προβλημάτων στην Ευρωζώνη με βιώσιμο τρόπο. Αυτό εκτίμησε ο επικεφαλής των Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ, Τζ. Φέρμαν χαρακτηρίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους ως το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή, αφού μεταξύ άλλων όσο νωρίτερα αντιμετωπιστεί το ζήτημα, τόσο καλύτερο για τις επενδυτικές και αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Υπογράμμισε πως η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει υπεύθυνη πολιτική στον προϋπολογισμό της, ενώ υποστήριξε πως οι μελλοντικές προσδοκίες για μια επιχείρηση αλλά και για ένα κράτος είναι κεντρικής σημασίας για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, αφού όταν ένα χρέος γίνεται ασήκωτο το ερώτημα που κυριαρχεί στην αγορά, είναι τι θα γίνει τελικά με αυτό.