ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

 

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Ας βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους πριν μας στρίψει τελείως. Τι είδαμε και τι ακούσαμε την Κυριακή στη Βουλή; Τη μάχη του εκπρόσωπου της επάρατης Δεξιάς Κυριάκου απέναντι στον εκπρόσωπο της Αριστεράς Αλέξη; Όχι βέβαια! Η μάχη ήταν μεταξύ των εκπρόσωπων δύο νεοφιλελέ παρατάξεων. Εκείνης της παραδοσιακής Δεξιάς κι εκείνης που καλύπτεται με τη λεοντή της Αριστεράς. Κι ο καβγάς; Για το ποιος από τους δύο είναι ο πιο αξιόπιστος υπηρέτης των δανειστών.

Ο μεν Κυριάκος διέρρυγνυε τα ιμάτιά του για το πόσο αξιόπιστος νεοφιλελέ μεταρρυθμιστής και πόσο ικανή είναι η παράταξή του στην νεοφιλελέ ανάπτυξη, ξεχνώντας βέβαια πως επί των ημερών της η ύφεση έπαιζε πάνω από 5% ετήσια, ο δε Αλέξης να χτυπιέται για το πόσο πιστός είναι στην εφαρμογή της επαίσχυντης νεοφιλελέ Συμφωνίας που έφερε μετά από μια καταστροφική διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μια συμφωνία που ποτέ του ο Αλέξης δεν παραδέχθηκε τον επαχθή, τιμωρητικό της χαρακτήρα λόγω της αλαζονικής συμπεριφοράς Βαρουφάκη, που αν τελικά δεν την υπέγραφε η διαπραγμάτευση θα κατέληγε σε Grexit.

Όμως ο Αλέξης μετά το πυροτέχνημα του Δημοψηφίσματος την πέρασε από τη Βουλή και μετά από την υπερψήφισή της και από την αντιπολίτευση προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές για να κάνει συνένοχό του και τον Ελληνικό Λαό στην εφαρμογή της…

Μαγκιά του δε λέω. Αλλά ο Λαός τον έφερε στην εξουσία για να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να τον απαλλάξει από τα μνημόνια. Όχι για να πάει και να διαπραγματευτεί τρίτο μνημόνιο; Αυτό το έχει διαγράψει τελείως από τη μνήμη του ο Αλέξης. Γι’ αυτόν η προηγούμενη πολιτική του ζωή ήταν γεμάτη αυταπάτες! Είδε το φως το αληθινό μετά από 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και μεταλλάχθηκε σε πιστό υπηρέτη του νεοφιλελέ διεθνούς ΧΠ συστήματος. Κι όλα αυτά με την έγκριση ενός παλαβωμένου από τις αλλεπάλληλες περικοπές εισοδημάτων λαού, ο οποίος έψαχνε κάτι σε πιο πατριωτικό, σε πιο αριστερό λαιτ και ψήφισε ότι του γυάλισε πιο πολύ ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα. Μια επιλογή που ήδη πληρώνει με capital controls, με ανεξέλεγκτη εισβολή μεταναστών, με κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, με κόψιμο του ΕΚΑΣ και φοροκαταιγίδα που έχει σκοτεινιάσει τον ορίζοντα.

Δύο σημαντικά θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών αψιμαχιών κουκουλώθηκαν από τον διαρκώς ψευδόμενο πρωθυπουργό μας και από το…αντίπαλο δέος, τον Κυριάκο.

Το πρώτο: Η δήλωση στην Καθημερινή του αντιπροέδρου της Κομμισιόν Β. Ντομπρόβσκις «Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες». Τι απάντησε σε αυτό ο Αλέξης; Θέλανε λέει να πάνε το ΦΠΑ στο νερό και στο ρεύμα από 13% στο 23% κι εμείς αντί αυτού πήγαμε το 23% στο 24%! Και ο Κυριάκος και οι λοιποί αντιπολιτευόμενοι κατάπιαν κι αυτό το ψέμα του Αλέξη αμάσητο..

Αμ, το άλλο που είπε ο Βασίλης Λεβέντης: πως το κείμενο του πολυνομοσχεδίου ήρθε απευθείας από το Δ.Ν.Τ και πάει ατόφιο προς υπερψήφιση χωρίς να αλλάξει ούτε ένα νι, ένα σίγμα; Κι αυτό το κατάπιε ολόκληρη η Βουλή αμάσητο προς δόξαν της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας μας…

Αυτή είναι η κατάσταση. Ο Λαός είναι εκκωφαντικά απών από τη Βουλή οι δε αντιπρόσωποί του δίνουν ακριβοπληρωμένες παραστάσεις για να μας κρατούν σε πλήρη αδράνεια και αποβλάκωση…Και τα καταφέρνουν μια χαρά…

 

 

Πηγή: iThesis