Τραγική η απουσία νοήμονος λογικής στην ΕΕ και στο μεταναστευτικό

 

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης

Δεν μπορείς να ρίχνεις ευθύνες στον κοινό πολίτη όταν ο ίδιος αποφασίζεις και όταν τις αποφάσεις σου το αποτέλεσμα δεν τις δικαιώνει. Απλά είναι τα πράγματα.

Υπάρχει ευθυνοφοβία και έλλειψη μέτρου στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία, όπου τα πράγματα δείχνουν χαοτικές διαθέσεις και ανικανότητα ανάληψης ευθυνών απο υπουργούς στο μεταναστευτικό με αστείες δηλώσεις που θα οδηγήσουν στη διόγκωση του. Οι πολιτικές αστοχίες συνήθως ερμηνεύονται είτε ως ανικανότητα είτε ότι έχουν άλλο στόχο… Κάθε σοβαρός πολιτικός είτε δεν μιλάει είτε πάει στο γραφείο του να δουλέψει…

Σημειώστε ότι ένα θέμα στη Γερμανία και στην Ελλάδα δεν μπορεί να ερμηνεύεται με τον ίδιο τρόπο παρά μόνο στα σημεία που υπάρχει κοινός τόπος.

Δεν θα λέγαμε συνεπώς ότι είναι φανερό αλλά σίγουρο αποτέλεσμα είναι, ότι απο κάθε κρίση παράγονται κέρδη με την σύλληψη και εφαρμογή νέων μέτρων.

  • Φούσκες ακόμη και στο μεταναστευτικό, δεν πρέπει να στήνονται κυρίως στη Γερμανία, αν η χώρα αυτή θέλει να ηγείται επι της ουσίας και όχι να επωφελείται της θέσης της στην ΕΕ. Πρός το παρόν επωφελείται.
  • Ο κ.Σόιμπλε παίζει συνεχώς την πολιτική του τύχη σε θέματα μηδενικής απόδοσης. Κυνηγάει τη λεπτομέρεια και δεν βλέπει το τραίνο. Αυτό θα του στοιχίσει.
  • Ο κ.Μοσκοβισί πάλι έχει κάποιο πρόβλημα μνήμης είτε του αρέσουν τα αστεία, δεν μπορείς να βασίζεσαι σε κάθε του δήλωση γιατί δεν ξέρεις αν πάντα μιλάει σοβαρά… Είναι κάτι σαν αέρας…

Σας τα συζητιούμε αυτά, γιατί ακόμη και η επιλεκτική καταγραφή είναι σημαντική όταν οδηγεί σε συμπεράσματα. Προσωπικά είμαστε πολύ της πράξης αλλά δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε με μη παραγωγικά σχήματα, ειδικά αν εκπροσωπούμε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

 

Πηγή: ZCode.Gr