Τί θα κάνει η Κομισσιόν με τα παράνομα συμβόλαια υδρογονανθράκων;

 

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης

Όπως όλοι γνωρίζετε η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της και την υφαλοκρηπίδα της. Οριοθέτηση με γενικότητες περί 200 νμ. είναι “μη οριοθέτηση”. Βασικά μετά τα 6 νμ η Ελλάδα έχει μόνο διεθνή ύδατα. Δεν μας έχει γίνει κατανοητό με ποιό διεθνή νόμο μια χώρα μέλος της ΕΕ μπορεί να εκμεταλλεύεται θαλάσσιους χώρους σε διεθνή ύδατα. Νομίζουμε με κανένα.

Εμπάσει περιπτώσει είναι ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η Ευρωπαϊκή επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και η απάντηση πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη… 

Ακυροι εκτός απο άγονοι οι διαγωνισμοί στα διεθνή ύδατα του Ιονίου κλπ

 

Στην  Ελβετία κουνάει;

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα συμβόλαια που εχουν συναφθεί επι ΝΔ και επι ΣΥΡΙΖΑ για εξόρρυξη υδρογοναθράκων σε διεθνή ύδατα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Ιόνιο είναι παράνομα και μελλοντικά μπορεί να εγερθούν τεράστιες αποζημιώσεις κατά του Ελληνικού δημοσίου απο όσους κέρδισαν στους σχετικούς διαγωνισμούς. Αυτό με τη σειρά του θα παράγει ποινικά αδικήματα για όλους όσους συμμετείχαν στις σχετικές αποφάσεις. Μια δημοσιοποίηση προκηρύξεων σε εφημερίδα της ΕΕ δεν συνιστά νομιμοποίηση τους.

Η λύση της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με χάρτη απο την Ελλάδα, ειδικά μετά απο όσα ανήγγειλε η Άγκυρα φαίνεται μονόδρομος.

Δεν αποκλείεται να κάνουμε και εμείς επίσημη καταγγελία για το θέμα. Δεν μπορεί ένας πτωχευμένος λαός να υφίσταται τέτοια αντιμετώπιση απο τις κυβερνήσεις παραγωγής χρέους με τις πλάτες της ΕΕ. Με τα δεδομένα αυτά, η αξία ή τα κέρδη των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων δεν μπορούν να μπούν στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης και Ξεπουλήματος, μέχρι να ξεκαθαρισθεί το θέμα “προκηρύξεις σε διεθνή ύδατα” νομικά, αφού οι μέχρι τώρα διαγωνισμοί μπορεί να κηρυχθούν ΑΚΥΡΟΙ. Τα swaps με υδρογονάνθρακες στο Μαξίμου να τα ξεχάσουν.

 

Πηγή: zcode-gr.blogspot.gr