Απάντηση του επιχειρηματία σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι δεσμεύονται οι τραπεζικοί του λογαριασμοί 

Άμεση ήταν η απάντηση του επιχερηματία Ανδρέα Βγενόπουλο σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Parapolitika.gr που αναφέρει ότι “Με εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι τραπεζικές θυρίδες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου”. Συνεχίζοντας το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο ότι “μετά από έρευνα διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πέραν της φοροδιαφυγής  περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο ξεπλύματος  «μαύρου» χρήματος”.

Η απάντηση του επιχειρηματία ήταν άμεση, στην οποία εκφράζει μεταξύ άλλων και τον αποτροπιασμό του για την «αναίτια δυσφήμιση» που υφίσταται από δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που αναφέρονται σε δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει ως εξής: 

Ενημερώθηκα από το site της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μου και ελέγχομαι για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατ. Ευρώ!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι «πιστώσεις» στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. Ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου.  Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.  Άνθρακες ο θησαυρός.  Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί. 

Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις.  Ο νοών νοείτω.