Πως σχολίασαν το debate οι υποψήφιοι στους λογαριασμούς τους
Εκλογές ΗΠΑ 2016: ο πόλεμος των εντυπώσεων και οι δημοσκοπήσεις
Tης Ειρήνης Ανδρουλιδάκη

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αμέσως μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση Κλίντον – Τραμπ «ανέδειξαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τρωτά σημεία του αντιπάλου τους και φυσικά ο καθένας τόνισε την «θετική» του πλευρά.

Το επιτελείο της Κλίντον κωδικοποίησε σε πίνακες τα όσα πρεσβεύει η υποψήφια πρόεδρος κάνοντας ταυτόχρονα σύγκριση με τις δεσμεύσεις του μεγιστάνα υποψηφίου.

Ένα θέμα που απασχολεί τους αμερικανούς είναι η οπλοκατοχή.

Στον επίσημο λογαριασμό της η Χίλαρι Κλίντον έγραψε : «Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδιαφέρεται πιο πολύ για την υπόθαλψη του λόμπι των όπλων παρά για την ασφάλεια των οικογενειών.»

 

 

Η πρώτη γυναίκα η οποία διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε ως προστάτης τηςμεσαίας τάξης και υπέρμαχος της ίσης αμοιβής των γυναικών, θέσεις για τις οποίες ο συνυποψήφιος της έλαβε… Χ.

Χίλαρι Κλίντον:«Υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος στην σκηνή που θα στηρίξει την μεσαία τάξη»

 

 

Η άρνηση του Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τους φόρους που έχει πληρώσει ήταν «δωράκι» για το επικοινωνιακό παιχνίδι της Κλίντον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κρύβει τις φορολογικές δηλώσεις του.» έγραψε στο τουίτερ.

 

 

«Μπορούμε να επιταχύνουμε και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, να σώσουμε τον πλανήτη μας, και να επενδύσουμε στην καθαρή ενέργεια.» λέει η Κλίντον. Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «απάτη» την κλιματική αλλαγή και υποστήριξε ότι δεν κινδυνεύει ο πλανήτης.

 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε το δημόσιο χρέος με το ποσό που δόθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν για την ακύρωση του πυρηνικού προγράμματος στρέφοντας τα βέλη του εναντίον της Κλίντον και καταγγέλλοντας τους όρους της συμφωνίας:

«Η συμφωνία για τα πυρηνικά άνοιξε τον δρόμο για την πληρωμή λύτρων 400 εκατομμύριων δολαρίων.»

 

 

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πιέστηκε με ερωτήσεις για τα εισοδήματα και την φορολογική του δήλωση, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και ζήτησε από την Χίλαρι να δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενο των περιβόητων mails. Η απάντηση που δεν πήρε του έδωσε αφορμή για αυτή την ανάρτηση:

 

 

Ενώ δεν δίστασε γι ακόμη μια φορά να κατηγορήσει προφορικά και γραπτά, μέσω διαδικτύου, τον Μπάρακ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον για την δημιουργία του ISIS και την εξάπλωση του σε παγκόσμια απειλή.

 

 

Το επιτελείο του Τραμπ έφτιαξε έναν πίνακα με τις χώρες όπου θεωρεί ότι η πολιτική και οι αποφάσεις της Κλίντον, απέτυχαν.

 

 

Ενώ στον επίσημο λογαριασμό του στο τουίτερ ανήρτησε ότι η Χίλαρι Κλίντον ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ.

 

 

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, σχετικά με το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις; Επέλεξε να κοινοποιήσει αυτές των DRUDGE REPORT, CNBC και TIME που δείχνουν ότι προηγείται. Ενώ εκφράζει δυσαρέσκεια για την δημοσκόπηση του CNN.

 

 

 

 

 

 

Πηγή