Φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων συμφωνα με την εφημερίδα – Τι απαντά ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, εμπλέκεται σε μια υπόθεση φοροδιαφυγής και ενδέχεται να είχε αποφύγει να πληρώνει φόρους επί σχεδόν 20 χρόνια.

Οι New York Times παρουσιάζουν στοιχεία από τη φορολογική δήλωσή του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών το 1995, στην οποία είχαν δηλώθει ζημιές 916 εκατ. δολαρίων. Αυτό το ποσό ενδεχομένως να του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατ. δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρονιά «επί 18 χρόνια», δηλαδή μέχρι το 2013.

 

 

 

Το ζήτημα των φόρων που καταβάλλει ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο, καθώς ο μεγιστάνας των ακινήτων αρνούνταν ανέκαθεν να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, μια κίνηση στην οποία προβαίνουν παραδοσιακά οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Η δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον από την πλευρα της το έχει κάνει.

 

 

Η απάντηση του Τραμπ

Ο Ντόνταλντ Τραμπ με επιστολή του, αρνείται τις κατηγορίες, στηλιτεύοντας τη νομιμότητα της απόκτησης του εγγράφου. Σημειώνει πως η εφημερίδα, επιδιώκει τη δημιουργία εντυπώσεων, “λειτουργώντας σαν μακρύ χέρι του επιτελείου της Κλίντον”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως “το μόνο νέο, είναι πως το έγγραφο που παρουσιάζουν οι ΝΥ Times αποκτήθηκε παράνομα”, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει την “αποδεδειγμένη” -κατά τον ίδιο- παραβίαση του νόμου από την Κλίντον για την υπόθεση των e-mails.

 

Διαβάστε την επιστολή -απάντησης του Ντόναλντ Τραμπ