Σάντερς: Φυσικά και με ενοχλούν κάποια σχόλια της Χίλαρι Κλίντον

 

«Φυσικά και με ενοχλούν οι δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον ωστόσο συνεργαζόμαστε σε αρκετά ζητήματα», σχολίασε ο Μπέρνι Σάντερς, πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στην εκπομπή του CNN «State of the Union» του Τζέικ Τάπερ.

Ο παρουσιαστής πίεσε τον Σάντερς να εκφράσει τη γνώμη του, αναφορικά με τα ηχητικά αποσπάσματα τα οποία δημοσίευσε μία συντηρητική ομάδα στην Ουάσιγκτον, μετά την υποκλοπή τους από τα ηλεκτρονικά αρχεία, στελέχους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε αυτά,η Κλίντον υποστήριζε ότι μερικοί από τους υποστηρικτές του Σάντερς, «είναι νέοι στην πολιτική. Είναι παιδιά της οικονομικής κρίσης, ενώ ζουν με την υποστήριξη των γονιών τους» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «Εάν σερβίρεις καφέ σε μια καφετέρια ή κάνεις μία άλλη δουλειά από την οποία δεν πληρώνεσαι αρκετά, ενώ δεν έχεις άλλες ευκαιρίες ζωής, τότε…, μπορεί να σκέφτεσαι ότι μπορείς να γίνεις μέλος μιας πολιτικής επανάστασης. Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό».

Σε ερώτηση εάν τα σχόλια αυτά τον ενοχλούν, ο Σάντερς απάντησε: «Φυσικά και με ενοχλούν, αλλά βρισκόμασταν στη μέση μιας προεκλογικής εκστρατείας… Αν ανατρέξετε σε δικές μου δηλώσεις που έχω κάνει για τη Χίλαρι Κλίντον, θα δείτε ότι υπάρχουν πραγματικές διαφορές μεταξύ μας».

Ωστόσο, ο Σάντερς δήλωσε ότι από τη λήξη του κεντρικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος και μετά συνεργάζεται με την Κλίντον για τηδιαμόρφωση προτάσεων που σχετίζονται με τη μείωση των διδάκτρων στα δημόσια κολέγια, αλλά και τη διεύρυνση της πρόσβασης στο σύστημα υγείας μέσω αύξησης της χρηματοδότησης για τοπικά κέντρα υγείας.

Πηγή