Πάπας Φραγκίσκος “Ο Ιησούς δεν θα έλεγε ποτέ, φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος”-Η δήλωση του Πάπα μετά από ένα δύσκολο ταξίδι στη Γεωργία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος μιλά για τους ομοφυλόφιλους. Η τελευταία δήλωσή του, αμέσως μετά την θανατηφόρα επίθεση στο Ορλάντο, είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς είχε ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας από την κοινότητα των ομοφιλόφιλων.

Τώρα ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επανέρχεται με μια πρωτοτυπία, βάζοντας για πρώτη φορά φορά στην ίδια πρόταση τον Ιησού και τους γκέι. Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν και έχοντας στο πλευρό του τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του Βατικανού, δήλωσε: «Ως πάπας συνεχίζω να συνοδεύω ποιμαντικά ομοφυλόφιλους».

Ο Ποντίφικας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού, πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι, στη Γεωργία και το Αζερμπαιτζαν στο πλαίσιο της “προώθησης της διαθρησκευτικής ειρήνης. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από μια μάλλον απογοτευτική παρουσία που προκάλεσε αμηχανία στο Βατικανό. Σημειώνεται πως η συμμετοχή των πιστών, στην ανοιχτή λειτουργία στην Τιφλίδα της Γεωργίας, μετά βίας ξεπέρασετους 10.000, χοροστάτούντος του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου, ενώ την παρουσία της στην τελετή ακύρωσε την τελευταία στιγμή και η επικρατούσα Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

Ο Φραγκίσκος, για το ζήτημα των διακρίσεων, υπογράμμισε πως κατέβαλε προσπάθειες ώστε οι πιστοί αυτοί «να προσεγγίσουν τον Κύριο» και πως «αυτό πρέπει να γίνεται όπως θα έκανε ο Ιησούς, ο οποίος δεν θα έλεγε ποτέ “φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος”». Αποκάλυψε ότι πέρυσι έκανε δεκτό στο Βατικανό έναν Ισπανό νέο ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, αλλά όπως του είπε ένιωσε την ανάγκη κι επέλεξε να αλλάξει φύλο. «Τώρα μην γράψετε ότι ο πάπας θα αγιοποιήσει τους διαφυλικούς, διότι ήδη φαντάζομαι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο πρόβλημα, για ζήτημα ηθικής. Και πρέπει να λύνεται όπως είναι δυνατόν, με την ευσπλαχνία του Θεού, με την αλήθεια, αλλά πάντα ανοίγοντας την καρδιά μας», είπε ο πάπας στους δημοσιογράφους.

Αίσθηση όμως προκαλεί και η εναντίωση του Προκαθήμενου της Ρωμοαιοκαθολικής Εκκλησίας με τη θεωρία της «έμφυλης ταυτότητας» , καθώς καταδίκασε απερίφραστα «την κακία που μπορεί να εντοπίσει, κανείς, στην διδασκαλία της θεωρίας αυτής».

«Είναι άλλο να έχει κανείς ομοφυλοφιλική τάση, να βιώνει αυτή την κατάσταση ή και να αλλάζει φύλο, και είναι άλλο να διδάσκεται η συγκεκριμένη γραμμή στα σχολεία, για να αλλάξει ο όλος τρόπος σκέψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Φραγκίσκος τόνισε: «κατά την διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών δεν λέω ποτέ ούτε λέξη. Ο λαός είναι κυρίαρχος και θα πω μόνον αυτό: μελετήστε καλά τις προτάσεις, προσευχηθείτε και επιλέξτε κατά συνείδηση».

 

«Ο Ιησούς δεν θα έδιωχνε ποτέ κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος», λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να γίνονται δεκτοί από την Καθολική Εκκλησία
«Ο Ιησούς δεν θα έλεγε ποτέ “φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος”»
Φραγκίσκος: ‘Ως πάπας συνεχίζω να συνοδεύω ποιμαντικά ομοφυλόφιλους’
Συγγνώμη από ομοφυλόφιλους ζήτησε ο Πάπας

Δύσκολη η επίσκεψη του Πάπα στην Γεωργία, «οι ορθόδοξοι είναι αδελφοί»