H διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στον Ελληνισμό μέσα από ένα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο της απόφασής της για πραγματοποίηση 10 Ετήσιων Συνεδρίων από το 2012 ως το 2021 κάτω από τη θεματική «1821 – 2021 : 10 Επιστημονικά Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης», ανακοινώνει την διεξαγωγή του φετινού για το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της διαχρονικής προσφοράς της Εκκλησίας στην Ελλάδα, μέσω δεκαεννέα επιστημονικών και τεκμηριωμένων Εισηγήσειων. 

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο ” Ο διεθνής περίγυρος και ο Φιλεληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση” είναι το πέμπτο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ιερά Συνόδου από το 2012, και οι εργασίες του θα λαβουν χώρα στο ισογείο του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

 

«Διεξαγωγή του Ε  Δι­ε­θνοῦς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος» 

 

 

  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι πραγματοποιεί δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Ε’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Διεθνής περίγυρος και ο Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».

 

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την από 8ης μηνός Φεβρουαρίου 2012 Απόφαση Αυτής θα πραγματοποιηθούν έως το έτος 2021 δέκα εν συνόλω Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλον «1821 – 2021 : 10 Επιστημονικά Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης».

  Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 14η Οκτωβρίου ε.έ. και ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και οι εργασίες του θα συνεχισθούν έως το απόγευμα της επομένης ημέρας, στην ίδια αίθουσα.

  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος φρονεί, ότι μόνο διά της συνειδήσεως και της γνώσεως των συστατικών στοιχείων του Έθνους μπορούμε να έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας για το παρόν και το μέλλον. Οι επιστημονικές και τεκμηριωμένες Εισηγήσεις των δεκαεννέα Εισηγητών στο εν λόγω Συνέδριο στόχο έχουν να παρουσιάσουν την αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια για την προσφορά της Εκκλησίας, τόσο προ της Επαναστάσεως όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα.

  Προσκαλεί λοιπόν άπαντας τους ενδιαφερομένους στο εν λόγω Συνέδριο με την ολόθερμη ευχή οι εργασίες του να φωτίζουν πάντοτε τους μελετητές της Ιστορίας και η αλήθεια την οποία καταθέτουν να ζωντανεύει αποκαλυπτικά τα ίχνη της μνήμης στην αγαθή συγκρότηση του κόσμου και εν προκειμένω του Έθνους μας.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στη συνέχεια