Μαξίμου: Τι μας χωρίζει από τη ΝΔ-Σφοδρή επίθεση με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη

 

Για επαναφορά «εμφυλιοπολεμικού κλίματος»και «υιοθέτηση της στάσης της Χούντας», κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιούσε κάθε μέσο για να μείνει στην εξουσία αποφάνθηκε ο όψιμος οπαδός της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μας «υπενθύμισε», μεταξύ άλλων, ότι ο «κομμουνισμός είναι ολοκληρωτική ιδεολογία». «Ο Αδ.Γεωργιάδης σπεύδει να ξαναχαράξει τις διαχωριστικές γραμμές, τοποθετώντας τις εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς».

 

Αναλυτικά το nonpaper

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα,  εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς.  

Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:

·        Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν

·        Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

·        Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν.  

·        Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες.  

Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα. Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει.