Συνεχίζουν οι αλβανικές προκλήσεις-Αλλή μια απόπειρα παραποίησης της Ιστορίας

 

Θρασύτατος ο Έντι Ράμα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη ανθελληνική πρόκληση…

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

– Παραποιούν την ιστορία, υποστηρίζοντας ότι την έσωσε… ανύπαρκτος Αλβανός Αρχιεπίσκοπος, ενώ παραλληλίζουν την Αθήνα με τη Χιμάρα

– Υπ. Εξωτερικών: Ναρκοθετείται η πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.

Κάθε όριο θρασύτητας έχει ξεπεράσει πλέον ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τροφοδοτώντας συνέχεια με πράξεις, αποφάσεις και δηλώσεις του το ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία, που στοχεύει και στις επικείμενες εκλογές. 
Στα γεγονότα των τελευταίων μηνών που εξελίσσονται στη Χιμάρα με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό σε βάρος ομογενών μας, και τα οποία κορυφώθηκαν με το «τελεσίγραφο» του Δημάρχου Γκόρο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, προστέθηκαν χθες και οι ανιστόρητες αναφορές του Ράμα, για τη διάσωση της Ακρόπολης από τους Αλβανούς!!!
Ανθέλληνες με… ελληνική καταγωγή!
Το οξύμωρο και δύσκολα ερμηνεύσιμο είναι το γεγονός ότι τόσο ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσο και ο Δήμαρχος Χιμάρας  Γιώργος Γκόρος, έχουν ελληνικές ρίζες, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει αποκτήσει και ελληνική υπηκοότητα. Παρά ταύτα πρωταγωνιστούν σε κινήσεις σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας και κατ’ επέκταση της Ελλάδος. 
Η χθεσινή … ιστορική αναφορά του Έντι Ράμα για την Ακρόπολη, έγινε με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση για κατεδάφιση 19 σπιτιών Ελληνικής καταγωγής κατοίκων της πόλης της Χιμάρας, 
με την προθεσμία να λήγει αύριο και τον κόσμο να συνεχίζει τις διαμαρτυρίες του κατά της Κυβέρνησης και του δημάρχου Χιμάρας.
Ράμα, Αθήνα και Χιμάρα
Ο Ράμα σε ανάρτησή του στο Facebook, υποστήριξε ότι η Αθήνα σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο είχε κυρίως αλβανικό πληθυσμό, κάτι που ωστόσο δεν την καθιστά απολύτως αλβανική πόλη, κάνοντας μάλιστα παραλληλισμό με τη Χιμάρα  «που αν και βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και την ελληνική γλώσσα ως “κοινή διάλεκτο”, αυτό δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία».
Ο Ράμα δημοσίευσε γκραβούρα που απεικονίζει την Αθήνα του 1670 γράφοντας πως «η Ακρόπολη στέκεται ακόμα χάρη στον Αλβανό Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας, Γεωργίου Δούσμανη, ο οποίος ζήτησε από τους βενετσιάνους (του Φραγκίσκου Μοροζίνι) να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα».

Προσθέτει δε ότι «ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως Αλβανικός».
Παραποίηση της ιστορίας
Οι αναφορές αυτές του Ράμα, πέρα της προκλητικότητάς τους, δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική πραγματικότητα:  
Πρώτον οι Ενετοί του Μοροζίνι έπληξαν με οβίδα την Ακρόπολη, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στον Παρθενώνα και τα Προπύλαια και πήραν μαζί τους και τμήματα αρχαίων μνημείων. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τότε δεν υπήρχε, παρά μόνο μητροπολίτης, που τη συγκεκριμένη περίοδο (1686-1689) ήταν ο Αθανάσιος Β, ο δε Γ. Δουσμάνης, ήταν προύχοντας της Αθήνας,  που έμενε στη Γαστούνη(!) και κατά την εκστρατεία των Βενετών στον Ισθμό της Κορίνθου, έσπευσε επικεφαλής οπλιτών να τους βοηθήσει και έδειξε θάρρος, καρτερία και ζήλο. Η οικογένεια δε Δουσμάνη, ήταν μια ευγενής κερκυραϊκή οικογένεια  που καταγόταν από την Ήπειρο και συγγένευε με βυζαντινούς και σερβικούς βασιλικούς και πριγκιπικούς οίκους.
Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ 
Πέραν όμως των ανιστόρητων ισχυρισμών του Ράμα, υπάρχουν τα σημερινά πολύ σοβαρά πολιτικά ζητήματα και «επί τάπητος» οι επικείμενες κατεδαφίσεις των σπιτιών στη Χιμάρα. Χθες το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή και την τοποθέτηση του Αλβανού Πρωθυπουργού για την Ακρόπολη κλπ, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία  κάνει λόγο για παραβίαση των μειονοτικών δικαιωμάτων και ναρκοθέτηση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών πως «η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους Δικαίου», απαντά: «Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται urbi et orbi ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη, ναρκοθετώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους. Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, που ήταν όλα ελληνικής καταγωγής», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει πως πρόκειται «για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας».
Σχολιάζοντας επίσης τις χθεσινές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων το ΥΠΕΞ τονίζει ότι αυτές «παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη. Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα».
Θα υπάρξει συνέχεια; 
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει κατά πόσο η Ελληνική πλευρά, πέρα από τις διαπιστώσεις είναι διατιθεμένη να υποστηρίξει σθεναρά τις θέσεις της και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας «φρένο» στις ενταξιακές διαδικασίες, οι οποίες εξελίσσονται σε βάρος της Ελλάδος. 
Δεν πρέπει άλλωστε να περάσουν απαρατήρητες τόσο η πρόσφατη απάντηση του Επιτρόπου για την Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν περί  εκκρεμούντος  «τσάμικου ζητήματος» στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, ούτε και οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για το ρόλο που διαδραματίζει στην Αλβανία η Τουρκία και προσωπικά ο Πρόεδρός της (και επονομαζόμενος νέος Σουλτάνος) Ερντογάν. 
Ο Βαγγέλης Ντούλες
Στο ρόλο της Τουρκίας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και ο βουλευτής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης «ως άθλια, πρόχειρη, αλλά επικίνδυνη άσκηση εξωτερικής πολιτικής» τις αναφορές Ράμα για την Ακρόπολη.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Γκόντζου για το  πως ερμηνεύει το γεγονός πως έχουμε ταυτόχρονες αναφορές σε βάρος της Ελλάδας από την Αλβανία και την Τουρκία είπε ότι «υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία δεν επιτρέπουν να τις εντάξουμε στα πλαίσια μιας σύμπτωσης» και πρόσθεσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα συνάντησε εκτός από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό μόνο τον πρόεδρο του κόμματος των Τσάμηδων.

Πηγή